airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kunstnerværkstedet i Sisimiut

På et smukt gammelt loft med fritstående bjælker og rå plankegulve, i et pakhus på havnen i Sisimiut, ligger kunstnerværkstedet.

Kunstnerværkstedet 

Til daglig arbejder 9-10 personer i lokalerne, hvor de fremstiller tupilakker, smykker, kajakker og mange andre ting i bl.a. ben, rensdyrtakker, moskushorn, hvalrostænder, sælskin, fedtsten, hvalbarder og smykkesten.

Arbejdspladserne er frit tilgængelige for værkstedets besøgende. Du kan gå omkring mellem kunsthåndværkerne og møde dem i deres arbejde, få fremvist produkter og måske endda høre en god historie om lokalsamfundet og arbejdets traditioner.

Alle er velkomne i kunstnerværkstedet, hvor der er åbent hele året, hvor atmosfæren er rar og hvor folk er venlige og gerne viser deres arbejde frem.

Åbningstider 

Alle dage kl. 08.00-20.00

CITES BEVIS 

Udførsel af dele og produkter af hvalros, narhval, hvidhval, vestgrønlandsk vågehval og isbjørn kræver et CITES-bevis, som fås sammen med dit varekøb. Det gælder f.eks. isbjørnekløer, smykker i narhval- eller hvidhvaltand, hvalros-opsatser og souvenires lavet af barde fra vågehval. Dette CITES-bevis udleveres i forbindelse med købet i de fleste forretninger og salgssteder i Grønland. 

(OBS: CITES listen opdateres jævnligt. Derfor, husk at hold dig opdateret på de gældende regler for eksport. Læs mere om CITES-beviset her).

Dele af og produkter lavet i kaskelottand, barder fra grønlandshval, finhval eller pukkelhval samt alle arter af rovfugle må ikke udføres fra Grønland.

  • Uden et CITES-bevis risikerer du at få konfiskeret dit dyrebare minde fra Grønland.
  • Med et CITES-bevis har du garanti for, at dit minde stammer fra et dyr, der er fanget i naturen af en grønlandsk fanger/jæger.
  • Med et CITES-bevis har du papir på, at dit køb lovligt kan tages med hjem til Danmark.