airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mindeord for Frederik Olsen

Til min store sorg blev jeg orienteret om, at
vores kommunalbestyrelsesmedlem Frederik Olsen var gået bort, 63 år gammel.
21. april 2021
Vi vidste godt, at Frederik havde en kræftsygdom, men vi forventede ikke, at han ville blive dårligere så hurtigt og dø så hurtigt.  Selvom han var syg, fortsatte han trofast sit arbejde i Kommunalbestyrelsen og deltog til møderne, og derfor blev vi meget overraskede, da vi modtog beskeden om, at han var gået bort.

I arbejdet som folkevalgt det seneste 4 år er Frederik kendt for sit engagement for arbejdet, at møde forberedt til udvalgs- og kommunalbestyrelsesmøderne og for sin stædighed.

Frederik har under sit medlemskab af Kommunalbestyrelsen være formand for Udvalg for Teknik og Miljø og været medlem af Udvalget for Uddannelse. Gennem sit arbejde i udvalgene har han særligt vægtet på folkeskoler, daginstitutioner, sportsforeninger, unge, fiskere og fangere samt anlægsopgaver. Han er engageret i sit arbejde og har arbejdet ihærdigt for, at der blev afsat midler til, at vejen i Sisimiut skulle vurderes, så de kan være sikre at køre på.

Selvom Frederik kan være insisterende, er han en kærlig person, der værdsætter at kunne grine, og han har vægtet højt, at hans børn skal have en uddannelse og blive selvstændige. Og ikke mindst har jeg med glæde bemærket, at han ikke kan undlade at kalde sin eneste datter for "Ataatata paninngua" (Fars pige).

Frederik Olsen har tidligere været ansat som direktør i Pilersuisoq og har i det seneste år været halinspektør i Sisimiut Idrætshal. Som inspektør har han arbejdet meget med vedligeholdelse med det formål, at driftsudgifterne skulle formindskes, og det var vigtigt for ham, at der skulle være en tidssvarende idrætshal i Sisimiut.

På vegne af Kommunalbestyrelsen sender jeg vores medfølelse til familien.

Æret være hans minde.

Malik Berthelsen, Borgmester.
Frederik Olsen (Siumut)