airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq er et stort skridt nærmere realisering

Naalakkersuisut godkendte i sidste uge VVM-redegørelsen for anlæggelse og drift af vejen gennem vandspærrezonen ved Sisimiut. Dermed er hele vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq myndighedsgodkendt.
4. juli 2022
Borgmester Malik Berthelsen glæder sig over at mange års forarbejde med miljøundersøgelser af vandsøen og vandspærrezonen nu endelig er endt med en godkendelse. Vi har set, at kørsel langs vandsøer og vandspærrezoner er muligt i andre arktiske lande, så det er glædeligt, at det nu også er muligt her ved Sisimiut.

VVM-godkendelsen følger op på VVM-godkendelsen på første del af vejen i 2020 og anlæggelse af ATV-spor på denne strækning i 2020-21. Det forventes, at det samlede ATV-spor mellem Sisimiut og Kangerlussuaq er færdigt til næste år, mens den første del fra Kangerlussuaq åbnes senere denne sommer.

Malik Berthelsen understreger dog, at ATV-sporet kun er et skridt mod det endelige mål, nemlig en grusvej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq. Grusvejen blev i 2021 vurderet samfundsøkonomisk rentabel af Selvstyrets konsulenter Oxford Global Projects. ”Jeg er enig med Naalakkersuisoq for Miljø når han siger at VVM-godkendelsen og vandspærrezonedispensationen er et godt eksempel på, at erhvervsudvikling og beskyttelse af vores drikkevand og miljø kan gå hånd i hånd, og jeg vil sige tak til Naalakkersuisuts arbejde for at støtte op om vores bestræbelser på turisme og erhvervsudvikling i Qeqqata Kommunia. Forhåbentlig kan vi snart realisere grusvejen, og jeg ser frem til realitetsforhandlinger med Selvstyret herom,” slutter Malik Berthelsen.