airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

NAKUUSA kommer med anbefalinger

NAKUUSAs Børneråd overrakte fredag deres anbefalinger til Qeqqata Kommunias borgmester. Deres budskab er blandt andet at børn og unge har behov for forskellige interesser
28. november 2023

- Brug tid, penge og energi på klubber, fritidsaktiviteter og fælleskaber for at skabe trygge steder for børn og unge.

Sådan anbefaler også blandt andet Meeqqat Isummersorfii i NAKUUSA. De anbefaler også, blandt andet at forældre og voksne skal skabe en tryg og åben kommunikation med børnene for at forstå deres ønsker og behov.

Sammen med Meeqqat Isummersorfii medlem i NAKUUSA, Winnie Ingemann underskrev borgmester Malik Berthelsen på deres anbefalinger.

Borgmester Malik Berthelsen siger om NAKUUSAs anbefalinger:

- Vi mener også, lige som jer, at det er meget vigtigt, at klubber, fritidsaktiviteter og fælleskaber skal skabe trygge steder for børn og unge, hvis de skal have en sjov barndom. Derfor bruger vi mange penge på fritidsaktiviteter om året, så alle børn fra 0 år har mulighed for at lege i hallen og unge op til 25 år har mulighed for at besøge klubber.

- For at fuldføre jeres anbefalinger, har vi i samarbejde med Timersoqatigiit Kattuffiat og Unicef etableret playmakere i Game, så alle børn og unge føler sig velkommen til at være med til fælleskaber. Det synes jeg, vi er god til det. I samarbejde med Timersoqatigiiffiit Kattuffiat har vi ansat en projektkonsulent for at styrke sundhed i fritidsaktiviteter, det synes jeg også, det er succes.

- Jeg mener også, at jeres anbefaling om, at forældre og de voksne skal støtte børnene er meget vigtigt. Når man tænker på Sisimiut, er der mange forældre, der støtter deres børns fritidsaktiviteter fuldt ud. Derfor roser jeg forældrene.

- Vi vil husker jeres anbefalinger om at blive hørt, jeres ønske om at blive inkluderet og vil også tale med jer.

- Jeg vil gerne rose jer, fordi I kommer med anbefalinger til samfundet på vegne af børn og unge.

NAKUUSAs Børneråd overrakte også deres anbefalinger til formanden for Naalakkersuisut, Múte B. Egede samt landets borgmestre.