airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qeqqata Kommunia accepterer ikke seksuelle krænkelser

Børnerejseholdet har været i Sisimiut med formål at udrede og behandle børn under 18 år, som har været udsat for seksuelle overgreb. Børnerejseholdets udredningsrapport blev fremlagt for kommunalbestyrelsen i dag
19. december 2023

Da Børnerejseholdet var i Sisimiut, har de til formål at udrede og behandle børn og unge under 18 år, som har været udsat for seksuelle overgreb eller, hvor der er mistanke herom samt børn og unge under 18 år, der har en seksuelt bekymrende eller krænkende adfærd over for andre børn og unge.

 

Opsigtsvækkende oplysninger

 

Qeqqata Kommunia har fået Børnerejseholdet rapport om deres rejse i Sisimiut, hvor man kan læse flere opsigtsvækkende oplysninger.

38 børn og unge har fået henvisninger til behandlingsforløbet, hvor 17 af dem gennemførte børnesamtaler. Der blev foretaget en ekstra rejse til Sisimiut, så de resterede 17 fik muligheden for at modtage behandlingsforløbet.

Selvom der er et godt samarbejde med Familiecenter, opleves der, at Familiecentret modtager mange sager, hvor børn og unge er svært traumatiseret og formentlig lever op til kompleks PTSD. Ifølge Børnerejseholdet bør sådanne sager kun håndteres af psykologer med indgående kendskab til traumer hos børn og med tæt supervision af en autoriseret psykolog.

Børnerejseholdet evaluerer også, at der ikke har været tæt samarbejde med velfærdsområdet i Sisimiut. Én af grundene nævnes, at det var tydeligt at myndighedsafdelingen er belastet med mange børnesager. At det er en udfordring, der også italesættes ud fra, hvor medarbejdere fra andre instanser tøver med at underrette, fordi de ikke tror nogen har tid til at følge op på sagerne og at sagerne alligevel ikke bliver politianmeldt eller på anden måde reageret på.

Børnerejseholdet har også skrevet i rapporten, at i samarbejdet med politiet i Sisimiut sparret om den stigende vold fra unge i lokalmiljøet samt optrevlet et børneprostitutionsnetværk.

Samarbejde må styrkes

Børnerejseholdet evaluering blev fremlagt for kommunalbestyrelsen torsdag den 19. december. Børnerejseholdet anbefaler, at kommunen skal lave projekt, der styrker samarbejde mellem alle samarbejdspartnere samt komme med anbefalinger for hvorledes man kan komme seksuelt krænkelse og misbrug af børn og unge samt fysisk og psykisk vold til livs. Hvor alle forældre, skolekonsulenter, skoler, Familiecentret, forebyggelseskonsulenter, ansatte i børnehaver skal samarbejde tæt med hinanden.

Under kommunalbestyrelsesmødet blev der understreget, at man absolut ikke accepterer alle form for seksuelle krænkelser. Kommunalbestyrelsen godkendte Børnerejseholdets anbefalinger og vil straks i gang med at forebygge seksuelt krænkelser.

Kommunalbestyrelsen ønsker at børn og unge får en tryg jul.

 

Kontakt:

Formanden  for Velfærdsudvalget: Juliane Enoksen, jule@qeqqata.gl eller info@qeqqata.gl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:

Formanden for Velfærdsudvalget Juliane Enoksen

jule@qeqqata.gl eller info@qeqqata.gl