airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Resultaterne i trintester er højere sammenlignet med sidste år

Fælles kvalitetsrapport for folkeskolerne i Qeqqata Kommunia for skoleåret 2022 og 2023 er udkommet. Særligt kan man lægge mærke til de flotte resultater på faget engelsk
2. januar 2024

Hvilke resultater har folkeskoleeleverne mon opnået i sidste år og i år? Hvert år inden den første oktober skal folkeskolerne aflevere en kvalitetsrapport til kommunalbestyrelsen. Det har de også gjort i år. I rapporten kan man lægge mærke til, at der er højere resultater i trintest.

 -          Først og fremmest er vi selvfølgelig glade for at resultaterne i trintests er højere i år sammenlignet med resultater fra forrige år. Særligt lægger vi mærke til, at der er gode resultater i faget engelsk i alle skolerne, siger formanden for Udvalg for Uddannelse i Qeqqata Kommunia, Evelyn Mølgaard.

 I rapporten sammenlignes skoleelevernes resultater i kommunen med landets gennemsnitlige resultater fra samtlige skoler i landet. Kommunalbestyrelsen mener, at sammenligningsmåden bør ændres.

-          Kommunalbestyrelsen anbefaler, at man begynder at sammenligne mellem folkeskolerne i kommunen, i stedet for at sammenligne vores resultater med de gennemsnitlige resultater i landet. På den måde, vil man lettere se, hvor skolerne i kommunen klarer sig godt og hvor de klarer sig mindre godt, siger borgmesteren.

I rapporten kan man også læse, at halvdelen af de samlede opgaver i nogle fag i trintests, som eleven skal have besvaret er besvaret forkert.

-          Kommunalbestyrelsen gør krav på, at skolerne skal redegøre for, hvorfor halvdelen af de samlede opgaver er besvaret forkert. Skolerne skal også arbejde for at forbedre resultaterne. Vi gør også krav på, at skolerne laver handleplaner, mhp. at forbedre de skriftlige resultater i faget matematik, siger borgmester Malik Berthelsen.

Man skal ikke komme for sent til timerne når man skal i skolen, men man kan i rapporten se, at fraværet stadigvæk er et problem.

-          Vi gør også krav på, at man fortsætter fokus på ulovlige fravær, da det er bekymrende at der sågar i mindre klasser er høje fraværsprocent, slutter borgmesteren.

Du kan læse hele kvalitetsrapporten her: Fælles kvalitetsrapport for folkeskolerne i Qeqqata Kommunia i skoleåret 2022 og 2023.

 

For yderligere information kontakt:

Formanden for Udvalg for Uddannelse, Evelyn Mølgaard

Tlf.nr. +299 525 955

qeqqata@qeqqata.gl