airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Der gøres noget løbende for pædagogmanglen

Der gøres noget løbende for den igangværende pædagogmangel i kommunen ligesom resten af kysten.
30. september 2024

Qeqqata Kommunias tiltag har bl.a. været ansættelse af medhjælpere og tilbud om personalebolig for nyansatte pædagoger, forbedring af arbejdsmiljø, seminar med andre lande, møder med NPK om forhøjelse af løn.
Kommunalbestyrelsens beslutninger er bl.a. bedre arbejdsmiljø i daginstitutioner, lederen for daginstitutionskontoret siger, at den har været i gang siden sidste år.

- Siden sidste år og indtil nu har vi lavet forbedring af arbejdsmiljø f.eks. i denne måned har vi holdt møde i Taseralik for alle pædagoger, hvor vi afholdt seminar og kursus. Jeg mener også at dette pågår godt, dog mangler vi i alt 72 pædagoger, siger leder for daginstitutionskontoret i Sisimiut Navarana Lennert-Andersen.

Ligesom resten af kysten mangles der pædagoger i Qeqqata Kommunia og der gøres noget forskelligt hvor der bl.a. forhandles lønforhøjelse gennem Nunatsinni Perorsaasut Kattuffiat.

- Vi anmoder altid om lønforhøjelse når vi holder møde med NPK, da vi ikke har direkte indflydelse på dette gør vi noget gennem organisationen, der sker ellers mindre lønforhøjelser, men vi kan se, at lønnen ikke kan følge med i inflationen af priser for livsvilkårene.

Daginstitutionerne i Sisimiut mangler 59 pædagoger, der mangles ingen i bygderne, der mangles 13 pædagoger i Maniitsoq og der mangles ingen i bygderne.