airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Resultater fra sundhedsundersøgelsen hos skolebørn i Qeqqata Kommunia

Det er politisk aftale, at der skal foretages en sundhedsundersøgelse hos skolebørn i Qeqqata Kommunia hvert andet år, og undersøgelsen blev gennemført i år.
18. oktober 2024

Qeqqata Kommunia, Paarisa og Center for folkesundheden i Grønland afholder en international videnskabelig forskning (HBSC) hvert andet år i Qeqqata Kommunia.
Dette resulterer med resultater fra spørgeskemaundersøgelse for 5. klasser og 10. klasser fra alle skoler i Qeqqata Kommunia. Et af fremskridtene i det seneste år er at 75 %, som er 341 ud af 452 elever i Qeqqata Kommunia er glad for sammenhold. Resultaterne fra Atuarfik Kilaaseeraq har et bemærkelsesværdigt resultat fra 9.-10. klasse elever, hvor 95% eleverne kan lide deres sammenhold. Nogle af det gode er, at de fleste elever har vurderet at være glad for undervisningen og har god kontakt til lærerne.
Dog er der forskellige bekymrende områder i rapporten. F.eks. at halvdelen af eleverne i 9-10 klasse har oplevet at blive udsat for mobning og at 41 % af eleverne først går i seng efter kl. 23:00 dagen før skoledag.

Skolebørnsundersøgelsen omfatter undersøgelse om deres sundhed, trivsel og sundhedsadfærd gennem en længere periode.
Formålet med dette er, at resultaterne fra undersøgelsen bliver videresendt til kommunen og skolebestyrelsen og dermed kan resultaterne bruges til sundhedsfremmende tiltag.

Rapporten der indeholder forskellige interessante oplysninger kan læses her, rapporten er opdelt efter bestemte overskrifter, som er følgende:

Atuarfik Kilaaseeraq
Minngortuunnguup Atuarfia
Naluunnguarfiup Atuarfia
Qeqqata Kommunia rapport
Samfundsrelation og første intime samleje
Fritid og mentalt sundhed
Sundhed, kost og motion
Nikotinholdige
Rusmidler
Skole
Symptomer og sundhedsadfærd