airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Gruppeforsikring for fiskere, fangere og fåreholdere

Generelt 

Gruppeforsikringen er en forsikring mod arbejdsskader og arbejdsbetingede lidelser for selvstændige og deres ansatte, der beskæftiger sig med erhvervsmæssigt fiskeri, fangst samt fåreavl.

Disse goder kan du få igennem gruppeforsikringen:

  • Hvis du bliver sygemeldt, kan du have ret til dagpenge.
  • Hvis du får et mén efter skaden, kan du have ret til godtgørelse.
  • Hvis du ikke kan arbejde efter skaden, kan du få et midlertidigt beløb som erstatning, eller erstatning der udbetales løbende månedsvis
  • Efter en skaden hjælper vi med at få dig behandlet så hurtigt som muligt. Hvis du skal have en operation som følge af skaden, der ikke kan udføres i Grønland, kan vi sørge for at du kommer til Danmark for at få behandling.
  • Ved dødsfald i forbindelse med dit arbejde har din ægtefælle/samlever ret til et engangsbeløb og eventuelt 30 % af din årsløn i op til 10 år.
  • Hvis du har efterladte børn, kan disse have ret til 10 % af din årsløn, hvert år frem til de fylder 18 år. Hvis børnene er under uddannelse, kan de have ret til det årlige beløb frem til de fylder 21 år.

Du kan læse mere om gældende takster på www.cfa.gl


Betingelser 

Det er frivilligt at tegne forsikringen til dig selv, men har du ansatte er det lovpligtigt at forsikre dem mod følgerne af en arbejdsskade.

Hvis du ikke tegner en forsikring for dine ansatte, kan du komme til at betale for de arbejdsskader dine ansatte/medhjælpere får.

Du har ret til at tegne denne tilskudsberettigede forsikring, hvis du driver fiskeri, fangst eller fåreavl og har en tilladelse til at drive de nævnte erhverv, og dit fartøj ikke er længere end 15 meter / 49,21 fod.

Gruppeforsikringen dækker både mod ulykker og erhvervssygdomme.

Takster 

Årlig forsikring koster 1.800 kr. pr. person til enkeltmandsvirksomheder, og 3.000 kr. pr. person til øvrige virksomheder, som opfylder betingelserne.

Selvstændige, som er medlem af gruppeforsikringen, skal ikke tegne forsikring eller foretage tilmelding til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring for sine ansatte, da de ansatte også er sikrede mod erhvervssygdomme under gruppeforsikringen.

Procedurer 

Du kan læse mere om gruppeforsikringen på www.cfa.gl og tilmelde dig til gruppeforsikringen via www.gruppeforsikring.gl

Lovgivning 

Du kan læse mere om lovgivningen om gruppeforsikringen på www.cfa.gl
Center for Arbejdsskader
Aqqusinersuaq 8, 9. sal
3900 Nuuk

Telefon: 34 27 90
E-mail: cfagl@atp.dk

Åbningstider:
Hverdage 10.00 - 12.00