airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Garvet medarbejder - telefonomstillingen

I 37 år har Emma Jensen arbejdet i Qeqqata Kommunia og startede sin karriere i den daværende Sisimiut Kommune.

Medarbejder gennem seks borgmestre 

Det er nok de færreste, der kan sige, at de har arbejdet under seks borgmestre. I 1978 søgte den 16-årige Emma Jensen arbejde gennem arbejdsmarkedskontoret. Snart blev hun hentet, for man mente hun vil være god som medarbejder i daværende Sisimiut kommune. God er hun i hvert fald. I dag har hun arbejdet i kommunen i 37 år.

Dengang var hun både telefonpasser og medarbejder i receptionen.

Ingen computere 

Dengang var der ikke engang en computer som Emma kunne bruge i sit arbejde og der var kun to lokalnumre.
- I dag er der fire, siger hun smilende.
- Dengang skulle vi også sørge for at indpakke breve og sortere dem grundigt, så de er klar til at blive omdelt. Dengang var der så mange breve, der skulle omdeles i blokkerne, fortsætter hun. I dag sender vi næsten alle breve med post.

Hemmeligheden 

Emma Jensen har lige siden hun begyndte tilbage i 78, holdt på en hemmelighed. Først i 2012, 34 år efter hendes første arbejdsdag, fortalte hun kollegerne om sin hemmelighed. Hun er nemlig ordblind.
- Alle de år har jeg altid fundet veje, til at holde på min hemmelighed. Jeg blev verdensmester til at finde andre veje for ikke blive afsløret, og når det virkelig brænder på har jeg bedt min lillesøster om at hjælpe mig. Jeg skulle jo nødig blive fyret. Sådan tænkte jeg, for dengang var ordblindhed tabubelagt, fortæller den garvede medarbejder i kommunen.
Hun fandt dog ud af, meget sent, at hun kun blev mødt med opbakning fra kollegaerne og arbejdspladsen, da hun kom ud med sin hemmelighed.

Dejlige kollegaer 

Livet er altid lidt nemmere, hvis man har det godt både privat og arbejdsfronten. Det gælder også for Emma.
- Jeg har være igennem mange typer kollegaer. Mindre gode og det bedste kollegaer har kommet og gået i de 37 år, jeg har været i kommunen. Men de gode fylder mest og det er dem der betyder og får mig op om morgenen.
Det har været totalt tabu for Emma for at fortælle at om sin ordblindhed. Dog har hendes personlighed, altid hjulpet hende på vejen.
- Jeg er en bestemt dame. Denne væremåde har altid guidet mig igennem, selv om mange nok har misforstået min adfærd, har jeg haft en grund. Derfor har kurset i ordblindhed været en lifesaver for mig. For det har virkeligt været tungt at gemme sit handicap det meste af livet.
Det var Emmas forhenværende leder, der tilmeldte hende i kurset for ordblinde i sin tid.

Bedste oplevelse 

Arbejdsopgaverne varierer meget for Emma.
- Den bedste oplevelse jeg har haft var, dengang Emilie Lennert var borgmester tilbage i sidst 70´erne. Jeg var nemlig tjener, da kommunen holdt gilde for Inspektionsskibet Beskytteren, fortæller hun med et kæmpe smil.
I 2009 blev daværende Maniitsoq Kommune og Sisimiut Kommune lagt sammen til én Qeqqata Kommunia.
- Så kan jeg love for at telefonen ringer uafbrudt, siger Emma Jensen med et grin.
- Nej, men der er kommet flere opgaver, men heldigvis mange af de ting jeg laver er noget som skal skrives af, slutter hun.