airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mød en elev - kontorassistent

Tre et halvt år som praktikant I Qeqqata Kommunia har høstet erfaringer.

Fire afdelinger på lidt over tre år 

Steffen Heilmann blev elev som kontorassistent I Qeqqata Kommunia Maniitsoq den 1. august 2012.

Praktikanten som nu er elev I Qeqqata Kommunias lønningskontor I Maniitsoq, har været igennem flere afdelinger, siden han startede for tre et halvt år siden. Lønningskontoret er hans fjerde stop.
- Før det, har jeg været hos, borgerservice, bogholderi og teknik afdelingen, fortæller han.

Skæv forestilling 

Steffen Heilmann har før han blev elev forestillet sig, at siden Qeqqata Kommunia er et stort arbejdsplads, vil han nok få det ret travlt og måske komme bagud med sit arbejde i sin praktikperiode.

- Men det er ikke tilfældet. Jeg har ikke så travlt, for de arbejdsopgaver jeg kan løse er begrænsede som praktikant. Også fordi praktikanter ikke må arbejde i overtid. Samt fordi jeg som praktikant lavede en del arkivering, fortæller Steffen Heilmann om sine praktikperioder.

Steffen Heilmann påpeger også at alle afdelinger er forskellige, det har han erfaret da han flyttede rundt I afdelingerne.
- Jeg har oplevet lidt af hvert. I nogle afdelinger blev jeg taget alvorligt og nogle afdelinger mindre alvorligt, slutter Steffen Heilmann.

Gode råd 

Steffen Heilmann vil gerne dele gode råd til fremtidige praktikanter I Qeqqata Kommunia:

• Det er vigtigt at sørge for at komme ind I afdelingens rytme og arbejdsmetoder hurtigst muligt.
• At kræve afdelingerne lærer fra sig og at blive taget alvorligt, før man starter som elev.
• Spørge løs, især så vidt muligt om opgaver der hører ind under kontorassistenternes arbejde og vedrørende borgerservice.