airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: Sammenhængende uddannelsessystem skal gøre børn og unge i Qeqqata Kommunia mere bæredygtige

I Qeqqata Kommunias bæredygtighedsprojekt har flere projektgrupper fokus på optimering af folkeskolen og daginstitutionerne. Borgerne i Sisimiut bliver nu præsenteret for projektgruppernes planer for det videre arbejde og får mulighed for at komme med input. Det sker gennem hele uge 3 med både debatprogrammer i lokalradioerne og borgermøde i forsamlingshuset.
14. januar 2013

I Qeqqata Kommunias bæredygtighedsprojekt har flere projektgrupper fokus på optimering af folkeskolen og daginstitutionerne. Borgerne i Sisimiut bliver nu præsenteret for projektgruppernes planer for det videre arbejde og får mulighed for at komme med input. Det sker gennem hele uge 3 med både debatprogrammer i lokalradioerne og borgermøde i forsamlingshuset.Fra den 16.-18. januar sender Sisimiut Tusaataat tre debatprogrammer, hvor elever, forældre, fagfolk og politikere vil debattere forskellige emner, der alle handler om, hvordan man får skabt et sammenhængende uddannelsessystem i kommunen.

Onsdag den 16. januar lægger man ud med at diskutere daginstitutioner. Her vil emnerne blandt andet være Meeqqerivitsialak(den gode daginstitution)og samarbejdet mellem forældrene og daginstitutionerne. Torsdag den 17. januar vil debatten dreje sig om folkeskolen og hvordan man får skabt en mere bæredygtig folkeskole i kommunen. Debatprogrammerne slutter fredag den 18. januar af med at diskutere forældrenes medansvar for at skabe bedre resultater for børnene.

Radioprogrammerne vil blive sendt både i Sisimiut, Maniitsoq og bygderne kl. 15:00 – 16:00, så alle kommunens borgere får mulighed for at følge med.Borgermøde i Sisimiut

Debatprogrammerne skal lægge op til det borgermøde, som alle Sisimiuts borgere er inviteret til lørdag d. 19. januar i forsamlingshuset. Her kan borgerne høre om projekter, der omhandler Forældreansvar, Meeqqerivitsialak(den gode daginstitution), Heldagsskole, IT i folkeskolen og daginstitutionerne, samt fjernundervisning af bygdeelever.

Borgermødet starter kl. 14:00.Borgmester Hermann Berthelsen lægger stor vægt på, at kommunen sætter tidligt ind i arbejdet med børn og unge.

-For at kunne blive bæredygtige i 2020 er det vigtigt, at vi får skabt et sammenhængende uddannelsessystem fra daginstitutionerne, til folkeskolen og videreuddannelserne. Når vi taler om bæredygtige børn og unge, er det individer, der gennem deres opvækst og uddannelse bliver i stand til at kunne klare sig godt i det samfund, vi lever i i dag. Hvis vi for alvor vil være bæredygtige må flere unge tage en videregående uddannelse, men det kræver at vi laver en tidlig og sammenhængende indsats, siger han.Lærerne på folkeskolerne i Sisimiut blev fredag den 4. januar præsenteret for de forskellige projekter. Senere på måneden skal projektgrupperne også holde oplæg for elever fra skolernes ældstetrin. Alt sammen er det en del af indsatsen for at inddrage borgerne i kommunens bæredygtighedsprojekt.

Den 24. januar kan borgerne i Maniitsoq høre mere om de forskellige bæredygtighedsprojekter ved et arrangement i Den gamle kirke.Yderligere information

Uddannelseschef i Sisimiut Axel Lund Olsen, e-mail: axol@qeqqata.gl eller tlf. (+299) 86 73 80

Borgmester Hermann Berthelsen, tlf. 527556