airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Meddelelse til borgere i Sisimiut

Torsdag den 3. august 2017 er der røg over hele Sisimiut som skyldes naturbranden ved Nassuttooq, og da vinden er i en nordlige retning har røgen lagt sig over Sisimiut.
3. august 2017

Dette blev også bekræftet af Airgreenlands piloter, samt stabschef Hans Christian Sværd i Sisimiut som fløj med fra Kangerlussuaq til Sisimiut, og sad i cockpittet for at tage billeder, og for at afklare hvor røgen kom fra.

Det blev dog klart ved indflyning mod Sisimiut, at røgen, der ligger over hele området fra nord og over til Sisimiut, stammer fra naturbranden ved Nassuttooq.

Der er observeret en mindre naturbrand ved Amitsorsuaq, som beredskabschef Ole Kreutzmann har fået billeder af, men branden er så lille, at den ikke anses for at være farlig, og det vurderes, at den selv vil brænde ud. Naturbranden ved Amitsorsuaq er ikke den brand, som afgiver store mængder af røg.

Regionslæge Helle Olsen vurderer, at røgen over Sisimiut indtil videre er ufarligt, men kan være generende for personer med luftvejssygdomme.
Qeqqata Kommunias brandvæsen advarer samtidig om, at man skal være forsigtig med ild i det fri, da der er fare for naturbrande, fordi landet er meget tørt.

Yderligere anmodes borgerne om, at man skal være opmærksom på følgende:

• at man ikke brænder sit affald i naturen
• at man tager sit affald med tilbage til byen, specielt glas/brandbart skrald
• at man med omtanke laver mad i bål (killut – grønlandsk madbål)
• at man ikke laver unødig bål i naturen
• at man ikke smider cigaretskod i naturen