airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hurtigere sagsbehandling i Sisimiut

Fra 1. marts har Område for Familie i Sisimiut oprettet en Modtagelse, for at forbedre servicen overfor borgere. Modtagelsen skal sikre, at kommunens borgere få behandlet deres sag straks efter henvendelsen.
15. marts 2018

I flere år har tidsbestillingen for borgere foregået ved skranken, hvorefter alle bestillinger blev videresendt til afdelingerne. Denne arbejdsgang er ønsket ændret, for at tilbyde borgerne hurtigere sagsbehandling.

For at undersøge, hvordan arbejdsgangen bedst muligt ændres er der i flere måneder foretaget registreringer ved skranken, for at finde ud af, hvilke områder borgerne henvender sig til, og hvor mange borgere der rettet henvendelse til kommunen. Der er blandt andet ført statistik over antal telefonopkald, personlige henvendelser og henvendelser pr mail. Ud fra disse registreringer kan man se, at 80 % af alle henvendelser er fra borgere, som ønsker at modtage offentlig hjælp eller ønsker at forny deres sag.

Den gamle skrankefunktion er derfor erstattes med Modtagelsen, hvor borgere, der vil henvende sig til Bistandsafdelingen, kan rette personlig henvendelse uden tidsbestilling og modtage sagsbehandling. I modtagelsen arbejder fire medarbejdere, som alle kan sagsbehandle.

Formand for Udvalg for Familie og Sociale forhold udtaler: ”Ændringen er vigtig, da vi vil sikre, at borgerne serviceres hurtigere. Især forældre med børn som ikke har indtægter, sikres sagsbehandling, så de kan sørge for deres børn”.

Lignende ændring er gennemført i Maniitsoq i 2014, hvor Bistandsafdelingen modtager alle henvendelser.

Der vil fortsat være tidsbestillinger til Ældreafdeling, Handicapafdeling og Afdeling for Børn og Familie.