airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Årets klasse med mest forældreengagement

For første gang uddelte Qeqqata Kommunia i år en pris til den klasse i hele kommunen, som har det største forældreengagement. Årets klasse i Qeqqata Kommunia i 2019 er 9. b fra Atuarfik Kilaaseeraq.
20. juni 2019

Årets klasse i Qeqqata Kommunia i 2019 er 9. b fra Atuarfik Kilaaseeraq,  der modtog deres pris ved en lille festlighed på Atuarfik Kilaaseeraq d. 20 juni 2019 for eleverne og deres forældre. Med titlen som årets klasse i kommunen fulgte en check på kr. 25.000 kr. som klassen kan bruge som støtte til en studietur. Prisen som årets klasse blev overrakt af viceborgmester Gideon Lyberth, der også holdt en lille tale for klassen og deres forældre.

Viceborgmesteren Gideon Lyberth fortalte under overrækkelsen af prisen, at begrundelsen for valget af 9. b som årets klasse med størst forældreengagement er, at forældrene har arbejdet med de målsætninger, som kommunen har for folkeskolen omkring skabe respekt for folkeskolen og styrke forældreansvar. 9. b. er en unik klasse, der er en god ambassadør for Atuarfik Kilaaseeraq på alle måder. Grundlaget er engagerede forældre, der også er en god støtte for klassen.

Eleverne er engagerede og ikke bange for at træde frem. Eleverne møder til tiden, deltager i skolen med energi, vilje, ydmyghed, respekt og målbevidsthed.

På grund af at eleverne har nogle forældre der bakker op om deres børn er 9. b. i dag den klasse, der har de bedste resultater, den klasse der har mindst fravær, og den klasse der laver deres lektier.

Klassen vil gerne bruge prisen, så de kan tage til Nuuk på studietur i skoleåret 2019/20 for at se på mulighederne for videreuddannelse efter færdiggørelsen af 10. klasse i juni 2020.

Borgmester Malik Berthelsen udtaler: ”Vi arbejder i kommunen meget med at styrke forældrenes ansvar og forældrenes engagement i deres børns skolegang, da vi ved at forældrenes opbakning er vigtig for elevernes skolegang. Derfor er det dejligt, at vi kan anerkende de forældre, der gør en ekstra indsats for deres børns skolegang.”

Prisen til årets klasse er en del af en række forskellige opmuntringspræmier som uddeles til dem, der har gjort en særlig indsats i folkeskolen både i byer og i bygder. Der er blandt andet blevet udelt opmuntringspræmier til de afgangselever de har fået det højeste gennemsnit, haft mindst fravær eller på anden måde været en rollemodel. Desuden har de enkelte skoler uddelt præmier til den klasse med mindst fravær, samt den bedste lærer.