airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Brandbekæmpelse ved Kangerluarsuk Tulleq (førstefjord)

Branden ved første fjord bekæmpes fortsat af brandfolk fra Avannaata Kommunia, Qeqertalik Kommune og Qeqqata Kommunia samt frivillige borgere fra Sisimiut. De har på nuværende tidspunkt fokus på at bekæmpe branden, så ilden ikke når hytterne.
13. august 2019

Hytteejerne øst for elven Utaap Kuua som er tættest mod brandstedet har fået besked om at fjerne brandbart materialer som gas, benzin, diesel. Ligeledes anmodes hytteejerne lige vest for elven om at for en sikkerhedsskyld fjerne brandbart materialer.

Til stor glæde for Qeqqata Kommunia og beredskabet, har Naalakkersuisut godkendt beredskabskommissionens anbefaling om at bede om hjælp fra Danmark, og i den sammenhæng kommer der 38 brandfolk fra Beredskabsstyrelsen Danmark hertil Sisimiut ved 17-18 tiden i dag d. 13 august 2019. De vil tage ind til brandstedet ved Kangerluarsuk Tulleq (første fjord), for at bekæmpe naturbranden og laver brandbælter så ilden ikke spreder sig over Utaap Kuua - elven mod vest.

Borgmester Malik Berthelsen og beredskabschef Ole Kreutzmann vil samtidigt gerne takke alle virksomheder, borgere i Sisimiut for den store hjælp alle yder for, at hjælpe til med bekæmpelse af branden. Der er virksomheder som har doneret mad/drikkevarer, og stiller båd, pumper og andet udstyr til rådighed - ligeledes er borgerne i Sisimiut kommet med drikkevarer/kager m.v. samt fået etableret madmor som står med madlavning for brandfolkene. Der vil fortsat være behov for madordning når beredskabsstyrelsen med 38 mand kommer herop, som vi håber at madordning vil fortsætte og at virksomheder ligeledes stiller logistik til rådighed for levering af madvarer til første fjord.