airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qeqqata Kommunia har brug for flere plejefamilier

Lige nu er der børn, der venter på at blive tildelt en plejefamilie. Behovet for plejefamilier i Qeqqata Kommunia er så stort, at nogle plejefamilier har været nødt til at tage seks børn på samme tid
22. maj 2020

Når forældre ikke kan passe på deres børn, er børnene nødt til at flytte til plejefamilier. Qeqqata Kommunia efterlyser flere plejefamilier, da behovet er stort.

- Behovet for plejefamilier er stort. Lige nu er der nogle, der venter på at blive anbragt i plejefamilier, fortæller socialrådgiver i Qeqqata Kommunia, Mia Siegstad Olsen.

Lige nu er der 16 plejefamilier i hele Qeqqata Kommunia. Kommunen vil gerne have i alt 25 plejefamilier, fordi der er børn, der har behov for at blive anbragt akut.

- Vi vil gerne have plejefamilier, som er klar til ar modtage børn akut. Det er bedst, når man har familier, som hele tiden er klar til at modtage akut.

Plejefamilier er bedre
Undersøgelser viser, at børn har det bedre hos plejefamilier frem for at blive på døgninstitutioner.

- Barnets behov bliver dækket hos plejefamilier. Der er nærhed og familieliv hos plejefamilier, som giver tryghed hos børn.

Ventetiden kan være lang
Når man ansøger om at blive plejefamilie, kan ventetiden for godkendelsen være lang. Det kan vare op til to måneder. Man undersøger, om ansøgeren er psykisk og fysisk rask, og om de har begået kriminalitet mod børn eller andre former for kriminalitet.

- Man skal have ren børne- og straffeattest. Vi anmoder om en lægeerklæring, for at vide, om vedkommende er psykisk og fysisk rask. Det kan tage tid. Når vi har modtaget alle papirer, besøger vi ansøgerens hjem for at se, om det er børnevenligt. Derefter arbejder vi på at godkende ansøgningen.

At være plejefamilie er et stort ansvar. Derfor arbejder Qeqqata Kommunia for, at plejefamiliernes vilkår er bedst muligt. Der er flere tilbud om kurser.

- Der er et krav for plejefamilier at have et grundkursus for at få indblik i det omsorgsvigtede barns verden. Efteruddannelsen er også blevet mere tiltrækkende for plejefamilier, da de arbejder på fuld tid som plejefamilier. Man kan også få supervision efter behov.

Plejefamilie betyder, at man passer på et barn, når forældrene ikke kan.

Du kan læse plejefamiliens og plejebarns fortællinger her: https://en.calameo.com/read/0062857611a96e90add75