airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forældreansvar

Arrangementet er igangsat som følge af projektet ”Inuunerissaarneq - Det gode liv” som politikkerne har afsat midler af til at forbedre alle borgegruppernes livskvalitet. Projektet har 7 delprojekter som overskrifter, der er fra barndom til alderdom.
30. september 2020

Datoer for borgermøde om forældreansvar i kommunens byer og bygder. 

Som en del af projektet Inuunerissaarneq – Det gode liv arbejder en undergruppe med Forældreansvar. Den tværgående arbejdsgruppe har bl.a. gennemført en undersøgelse blandt kommunens forældre om, hvad de forstår som forældreansvar. På baggrund af undersøgelsen inviteres forældre og andre interesserede borgere til borgermøde. Borgermøderne afholdes i alle byer og bygder.
Der afholdes borgermøde i alle byer og bygder i Qeqqata Kommunia:

Borgermøde i Maniitsoq foregår d. 5. oktober kl. 17 i Meeqqerivik Kunuunnguaq
Borgermøde i Napasoq foregår d. 6. oktober kl. 19 i Folkeskolen i Napasoq
Borgermøde i Atammik foregår d. 8. oktober kl. 19 i Folkeskolen i Atammik
Borgermøde i Kangaamiut foregår d. 17. oktober kl. 19 i Mødelokalet

Borgermøde i Sisimiut foregik d. 12. august kl. 17 i Minngortuunnguup atuarfia 
Borgermøde i Kangerlussuaq foregår d. 7. oktober kl. 19 i Qinnguata atuarfia
Borgermøde i Sarfannguit foregår d. 7. oktober kl. 19 i Folkeskolen i Sarfannguit
Borgermøde i Itilleq foregår d. 11. november kl. 19 i Folkeskolen i Itilleq

Flere forældre nævnte i undersøgelsen, at de havde brug for støtte fra f.eks. andre forældre eller fagpersoner i rollen som forælder. Mange nævnte, at særligt grænsesætning kan være udfordrende. Ved borgermøderne vil der derfor være forskellige oplæg fra fagpersoner omkring grænsesætning og hjernens udvikling, og der vil være café-debat over forskellige emner inden for forældreansvar, hvor alle har mulighed for at give deres mening til kende.
Qeqqata Kommunia ser frem til nogle spændende møder, og vi glæder os til at høre forældrenes egne holdninger til emnet. Udbyttet af møderne vil blive inddraget i kommunens fremadrettede arbejde med forældreansvar.