airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmesterens budskab i forbindelse med covid-19 udbruddet i Sisimiut.

Talen fra Borgmester Malik Berthelsen er nu tolke, og teksten kan læses her.
12. august 2021

 

Kære borgere.
Som bekendt er der desværre stadigvæk stor smittespredning med corona i Sisimiut, hvilket forståeligt har vakt bekymring blandt borgerne.
Der er selvfølgelig også bekymring hos pårørende til de smittede, hvilke vi har medfølelse med og vi ønsker dem alle god bedring.
Siden smittespredningen startede har vi set at borgerne har taget ansvar, ved at følge myndighedernes anbefalingerne om, at mindske smittespredning.
Dette kan vi konstatere ud fra alle de borgere der er blevet testet de seneste dage. I den forbindelse takker jeg alle borgere og frivillige af hele mit hjerte, der hjælper til med testningen.
Da smittespredningen lader til at ske hurtigt og ukontrolleret, og da vi har testet rigtig mange mennesker den seneste tid, vil der med stor sandsynlighed blive konstateret flere smittede i de nærmeste dage.
Vi må derfor også forvente, at der vil gå lang tid, før vi igen kan have en normal hverdag, og vi skal være forberedte på, at der kan komme strammere restriktioner. Vi må derfor i tiden der kommer være tålmodige.
Mens smittespredning pågår, og for at undgå at smitten spreder sig til andre bosteder, opfordrer vi til, at man så vidt muligt undgår unødige sejladser til bygderne. På denne måde bidrager vi til at mindske smittespredningen, og til at bygdeborgerne kan føle sig trygge.
Selvom situationen skaber bekymring og angst for os alle, vil jeg venligst opfordre til, at vi undgår at blive grebet af panik. Med hensyn til vores børn og dem der arbejder ihærdigt med at bekæmpe corona, bedes man om at overveje, hvad man skriver på de sociale medier.
Så længe vi har en panisk adfærd og vores tankegang styres af corona og bekymring, vil vi som samfund til sidst ikke længere have kræfter. Derfor vil jeg venligst opfordre til, at vi tænker positivt og at vi som familie laver aktiviteter som skaber glæde.
Personligt vil jeg gerne sige, at med håb om at ingen bliver alvorligt syge blandt smittede, at vi i fremtiden må forvente, at corona kommer igen, idet den allerede er kommet til verden og Grønland.
Derfor er jeg tilfreds med, at de fleste borgere er blevet vaccineret for at beskytte sig selv og andre mennesker. På nuværende tidspunkt har 83 % af borgerne i Qeqqata Kommunia fået første vaccination og 57 % er færdigvaccinerede. Jeg mener, at da vi er begyndt at leve sammen med corona, er vaccination den eneste vej til et normalt liv.
Med ønske om at alle er forsigtige og passer på sig selv, ønsker vi igen, at alle smittede bliver raske igen. Jeg tror også på, at vi i den kommende tid igen kan have en normal hverdag, men vi skal selvfølgelig stadigvæk passe på.
Husk, at vi også skal tænke positivt.

Tak.