Børnene prøvede bl.a. plukning af fugle, håndarbejde og fysisk aktivitet, det betyder, at man skal forebygge import til grønland fra eksterne ressourcer og forurening, formålet er at børnene skulle lære om den gamle grønlandske kultur.
Den private virksomhed Atorluaasa har i løbet af tre uger vejledet og lavet aktiviteter for fem daginstitutioner i Sisimiut.
- Jeg lavede aktiviteter med udgangspunkt i grønlandske ressourcer og dyr såsom rype og hare samt andre dyr. Jeg lavede aktiviteter hvor børnene var glade og var betaget ved at lege, synge, lave håndarbejde, og sanserne bruges til stor fornøjelse, siger Anna Karen Kuka Hoffmann.
Skindene for forskellige grønlandske dyrearter var med i aktiviteterne og man udnyttede grønlandske blomster meget. Der blev lavet the, lavet julepynt af farvet salt med bærsaften og malet med disse.
Formålet var også at medarbejderne kunne hente inspiration til deres arbejdsgang. Medarbejderne blev oplært i ved at have forskellige metoder, kan børnene glædes med forskellige aktiviteter. Formålet var at medarbejderne afprøvede disse for at finde ud af om de kan bruge dem i fremtiden.
- Jeg samarbejdede med daginstitutionsmedarbejderne under aktiviteterne, hvor jeg gav vejledning om hvordan jeg kan få børnenes opmærksomhed under aktiviteterne, og vejlede dem om hvordan man kan lave aktiviteter for børnene ved at udnytte grønlandske ressourcer.
Derfor oplærte jeg børnene og personalet ved at lave aktiviteter, de fortæller, at det har været meget dejligt og inspirerende, siger Anna Karen Kuka Hoffmann.
Anna Karen Kuka Hoffmann er privat erhvervsdrivende med Atorluaasa, og laver aktiviteter ved at bruge egen fangst og forråd. Børnene tog deres værker med hjem og nogle bruger disse som pynt i daginstitutionen.