airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ret din selvangivelse

Log ind på 'Min skat' her

Generelt 

En selvangivelse er en opgørelse over alle de A- og B-indkomster, du har optjent i et indkomstår, og alle dine fradrag.

Din selvangivelse er udarbejdet på grundlag af alle relevante oplysninger om dig, for eksempel både dem du selv har angivet samt fra arbejdsgiver, banker og andre.

Du får tilsendt din slutopgørelse til din e-Boks. Hvis du er fritaget for digital post, får du tilsendt din selvangivelse til din folkeregisteradresse.

Mangler der oplysninger i din selvangivelse, har du pligt til at give Skattestyrelsen de rigtige oplysninger. Det gør du ved at rette i din selvangivelse - senest 1. maj.

Såfremt du kan godkende den fortrykte selvangivelse fuldt ud, skal du ikke foretage dig yderligere.

Har du indsendt din selvangivelse for sent vil din slutskat vil blive forhøjet med et tillæg på mellem 200 kroner og 2.000 kroner, og mellem 200 kroner og 5.000 kroner hvis du er selvstændig erhvervsdrivende.

Sådan gør du 

Du kan rette din selvangivelse på 3 måder:

  • Online med MitID via Selvbetjening
  • Online uden MitID via Skattestyrelsens selvbetjeningsside aka.gl
  • Skriftligt, hvor du sender den rettede selvangivelse med posten tilbage til Skattestyrelsen

Du skal huske at have Nemkonto hos din bank, så er du sikker på at modtage en eventuel overskydende skat senest 31. august 2024, hvis du ikke har gæld til de offentlige. Har du gæld til de offentlige, vil gælden først blive modregnet fra dine overskydende skatter, hvorefter du vil modtage et modregningsbrev.


Online med MitID via Selvbetjening
Har du MitID, kan du rette din selvangivelse via Selvbetjening. Tryk på selvbetjeningen og log ind med dit MitID, så er du i gang.

Start selvbetjening

Online uden MitID via Skattestyrelsen selvbetjeningsside
Har du ikke MitID, kan du rette din selvangivelse via Skattestyrelsens selvbetjeningsside. Du skal bruge den tast-selv-kode, som fremgår af din fortrykte selvangivelse, til at logge ind på Skattestyrelsens selvbetjeningsside.

Start Skat selvbetjening


Du kan altså først rette din selvangivelse på Skattestyrelsens selvbetjeningsside, når du har modtaget den fortrykte selvangivelse fra Skattestyrelsen.

Skriftligt, hvor du sender den rettede selvangivelse med posten tilbage til Skattestyrelsen
I stedet for at rette din selvangivelse online, kan du rette direkte i den fortrykte selvangivelse, du får med posten, og sende den rettede og underskrevet selvangivelse med posten tilbage til Skattestyrelsen.

Frister 

Du skal sende din selvangivelse med rettelser til Skattestyrelsen senest den 1. maj.
Er du selvstændigt erhvervsdrivende, og ikke har været ansat skønsmæssigt for indkomstår 2022, er fristen 15. maj 2024, hvis du indberetter og uploader selvangivelse og regnskab elektronisk.

Du kan i særlige tilfælde få lov til at udsætte din indlevering af selvangivelse senest til den 1. juni, f.eks. ved alvorlig sygdom.

Læs også

Skattestyrelsen
Postboks 1605
3900 Nuuk

CVR-nummer 19785386
Telefon: 34 65 10
E-mail: tax@nanoq.gl
Hjemmeside: www.aka.gl