airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Atammik og Napasoq

Fangst og fiskeri er udgangspunktet for det private erhvervsliv i kommunens 2 sydligste bygder.
Napasoq blev grundlagt i 1865, mens Atammiks grundlæggelsesår ikke er dokumenteret. Dog antager man, at stedet blev handelssted i 1843.

Erhvervs- og beskæftigelsesgrundlaget skal fortsat udvikles, blandt andet ved at borgerne, sammen med bygdebestyrelsen og fiskeforædlingsvirksomhederne, påtager sig større ansvar for indhandlingsanlæg og afsætningsmuligheder.

De 2 bygder ligger placeret ved enestående naturområder, hvor turister og andre søger hen for at få unikke oplevelser og udnytte naturens rigdom. Der er et stort potentiale ved at udnytte bygdeborgernes viden om fiskeri i ørredelvene og jagt på rensdyrene i området som besøgende ofte har stor interesse i.

Atammik er placeret tæt på Fiskefjorden, hvor der er en stor bestand af torsk, der kan fiskes hele året. Atammik er også placeret tæt på olivinminen i Seqi, som ganske vist er lukket i øjeblikket, men området er genstand for en omfattende råstofefterforskning. Dette er udtryk for at området er rigt på mineraler der kan medføre nye erhvervs- og beskæftigelses muligheder.

Napasoq er placeret ved Kangia fjorden, hvor der er en aktiv lystfisketurisme, og i baglandet gennemfører American Nikkel Company en lovende efterforskning efter nikkel. 

Fælles for de nye muligheder er, at der er behov for at supplere den eksisterende viden med uddannelse i nye færdigheder uanset om det er i forædling indenfor fiskeri og fangst eller sprog for at begå sig med turister eller i miner.

Det er væsentligt for kommunalbestyrelsen, at de enkelte bygder og bygdebestyrelser selv tager hånd om deres egen udvikling og områdets potentialer.

Qeqqata@qeqqata.gl

Makkorsip aqq. 2

+299 70 21 00

Qeqqata@qeqqata.gl