airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kangaamiut

blev grundlagt I 1755, og er tillige placeret ved udmundingen af Kangerlussuaq- og Evighedsfjordene.
Kangaamiut

Kangaamiut er blevet en populær heliski destination. Det skyldes placeringen ved Evighedsfjorden, gletsjerområderne Sukkertoppen Iskappe i nordøst og Maniitsup Sermia i sydøst, der udgør det største alpine terræn på Vestkysten.

Kangaamiut er tillige placeret ved udmundingen af Kangerlussuaq- og Evighedsfjordene. Den gode placering gør bygden til et center for fangst- og fiskeri, desuden er der et væsentligt turistpotentiale i lystfiskeri og jagt.

Evighedsfjorden er at betragte som en verdensklasse turistattraktion, hvor ikke mindst krydstogtturister kan få enestående naturoplevelser. Desuden er der muligheden for et besøg i Kangaamiut og erhvervelse af husflidsprodukter, som Kangaamiut- slægterne gennem mange år har produceret.

På fiskefabrikken og i fiskeriet er der et stigende aktivitetsniveau, især med fiskeri og produktion af torsk, hellefisk, havkat og stenbider (rogn).

Der er dårlige og utilstrækkelige havneforhold i bygden, som både påvirker mulighederne for at krydstogtskibe og kystbåden kan gå til kaj, samt anløb af fragtskibe. Kangaamiut ligger desuden tæt på Tasersiaq med det store vandkraftpotentiale, samt minen ved White Mountain.

Det er væsentligt for kommunalbestyrelsen, at de enkelte bygder og bygdebestyrelser selv tager hånd om deres egen udvikling og områdets potentialer.

Qeqqata Kommunia

Kangaamiut Box 9

+299 81 94 20

Kangko@qeqqata.gl