airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kangerlussuaq

(Tidl. Søndre Strømfjord), blev grundlagt I 1941 og er landets internationale lufthavn som følge af dens høje beflyvningssikkerhed.
Kangerluss
Kangerlussuaqs vejnet skaber let tilgængelighed til de eksisterende turistattraktioner og jagtmuligheder samt en række andre erhvervspotentialer.
Lufthavnen er særlig interessant for aktiviteter, der er afhængig af stor præcision. Det giver nogle muligheder for bl.a. at udskifte passager og besætning på krydstogtskibe om sommeren. 

Kangerlussuaq er samtidig beliggende midt mellem Europa og Amerika, så et internationalt cargocenter er en mulighed.

Lufthavnens beliggenhed i nærheden af indlandsisen og med det stabile klima gør også området interessant for testning af udstyr, der skal kunne begå sig i koldt klima, fx personbiler. Forskningsaktiviteter på Indlandsisen eller i nærområdet med udgangspunkt i KISS-centeret eller i atmosfæren i Kelly Ville har allerede givet et højt aktivitetsniveau.

Et kommende UNESCO verdensarvsområde forventes at kunne tiltrække endnu flere turister. Nye hotel- og hyttebysmuligheder er udlagt ved Indlandsisen, på Køkkenfjeldet, på Black Ridge og nær KellyVille.

Servicecenter

Postboks 89

+299 84 12 77

Kangerlussuaq@qeqqata.gl