airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ligger for anker

Elisabeth Johnsen er forskoleleder for 1-3.klasserne i Nalunnguarfiup Atuarfia og er klasselærer for 3.e. Hun elsker sit job og pointerer, at det kræver en vis robusthed at arbejde med forskellige børn

3. klasse eleverne sidder pænt og spiser deres frokostmad, mens deres klasselærer, Elisabeth Johnsen, ordner kalenderen imens.
Elisabeth Johnsen er forskoleleder for 1-3. Klasserne, altså i yngstetrinnet. Hun er uddannet pædagog, og blev faktisk tilbage i 1998 den første pædagog i Ilulissat, da pædagoguddannelsen startede i 1995.

Elisabeth er fra Aasiaat, og flyttede med sin familie til Sisimiut i 2005, da hun fik jobbet i Nalunnguarfiup Atuarfia. Og det har hun ikke fortrudt.
- Jeg har kun fortrudt, at jeg egentlig ikke uddannede mig som lærer. For jeg elsker lærerverdenen. Jeg kan for eksempel ikke beholde denne klasse, når de til næste skoleår bliver 4.klasseelever, da jeg ikke er uddannet lærer. Når man har været sammen med dem i tre år, er det altid vemodigt ikke at have dem mere, fortæller Elisabeth.

Pædagogisk
Elisabeth elsker sit job, og det skyldes blandt andet den gode ledelse, siger hun. God samarbejde tværs lærerne og ledelsen blandet med gode udfordringer bærer også en rigtig stor del af, at hun ser frem til at møde på arbejde, hver dag.
- Man skal også elske at arbejde med børn, når man skal have det her job, især hos det mindste, pointerer hun og skærer op for den mad, børnene har fået til frokost, og deler dem ud til børnene. De er til gengæld rolige og respekterer Elisabeth, når hun på en pædagogisk og kærlig måde beder dem om at stille sig på række.

For Elisabeth er det vigtigt altid at møde op på arbejdet, altid til tiden og velforberedt. Og ikke mindst engageret. For selv om hun holder af arbejdet, er der til tider også hårde prøvelser, da man med sådan et job ikke kan være sikker på, at to dage er ens.
- Man skal nok være lidt robust for at klare at være lærer og arbejde med forskellige børn fra forskellige baggrunde, for nogle dage kan være ret hårde. Så er det en fordel at være beslutsom og aldrig give op, siger Elisabeth.

Elisabeth har efterhånden fået opbygget en solid erfaring som forskoleder. Hun kunne godt tænke sig at uddanne sig som lærer, men det må foreløbig blive ved tanken. Hun er godt tilfreds med jobbet og familielivet, og som hun selv siger med et grin:
- jeg ligger nok for anker her.