airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

25 år i Naasunnguaq

Skiftende ledere og næste generations børn. Man når at opleve meget, når man har været i samme job gennem flere år

Kuluk Jonathansen, 51, har været i samme dagsinstitution i næsten 25 år. 

Til næste år kan hun nemlig fejre det runde tal.
Kuluk er ufaglært assistent og passer til dagligt syv børn sammen med to andre ansatte i dagsinstitutionen Naasunnguaq i Sarfannguit.
Hun elsker at beskæftige børnene med alle mulige aktiviteter.
- Der er mange følelser involveret, når man arbejder med så små børn. Man knytter sig til dem, da vi jo er så meget sammen, siger Kuluk. Og med så mange år på bagen er det næsten ikke til at komme udenom, at de børn, man passer, bliver voksne og selv får børn.
- De børn, jeg har passet og skiftet ble på gennem årene, de er jo blevet store, og nu skifter jeg ble på deres børn, griner hun.

Det er også vigtigt med et godt samarbejde, specielt når man arbejder tæt med hinanden og samtidig kun er tre ansatte.
- Heldigvis er vi alle gode kollegaer sammen. Vi er meget åbne overfor hinanden, og det er nok en af grundene til, at jeg aldrig har forladt mit arbejdsplads. Selv om der har været skiftende ledere gennem årene, både gode og mindre gode, så elsker jeg mit job, siger Kuluk.


Vandt kartoffelkonkurrence
Noget af det bedste ved jobbet er, når Kuluk med børnene og de to kollegaer laver noget, hvor alle er involveret.
For eks. sidste år, hvor de var med i Qeqqata Kommunias høstkonkurrence, hvor alle kommunens dagsinstitutioner konkurrerede om, hvem der kunne høste flest kartofler sammen. Børnene var med til at høste, og de løb da også med 3. pladsen og vandt 6000kr med en høst på 2600kg. Kartoflerne blev senere brugt til børnenes mad, og de har også været flittige til at høste flere kartofler efterfølgende.
Pengene skal bruges til endnu flere høst.

Næste år skal Kuluk, som nævnt, fejre 25 års jubilæum.
Hun husker dagen for snart ti år siden, hvor hun havde 15 års jubilæum, tydeligt.
Kollegaerne havde, uden at hun vidste noget, planlagt at fejre dagen med morgenmad, familie og venner og blomster. Kuluk blev også belønnet med en dags fri fra arbejdet.
- Det var en dejlig dag, erindrer hun og kommer ind på, at der da godt kan være udfordringer.
- De gode minder og dage er der heldigvis flest af, men der kan godt være nogle episoder, heldigvis sjældne, hvor jeg kan begræde over børn, der bliver svigtet på en eller anden måde. Men man bliver så glad af at komme på arbejde. Hvis man for eks. har haft det hårdt på hjemmefronten eller har private problemer, bliver man altid i godt humør når man møder op. Alting bliver bare lidt lysere, slutter Kuluk.