airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Aldrig træt af sit arbejde

Dejlige minder og børn, der giver kys og kram. Det er blandt andet grundene til, at Lisa Sørensen fra Maniitsoq elsker sit arbejde som socialhjælper

Lisa Sørensen, 57, er en garvet medarbejder. Hun holdt nemlig 30 års jubilæum som socialhjælper dette år.
Dagen blev fejret med kollegaer, venner og familie på dagsinstitutionen Paarsi i Maniitsoq, som hun har været en del af siden 2005.
Med 44 børn fordelt på tre afdelinger er der da også nok at se til. Og gode minder følger automatisk med.
- Ilaana, jeg har mange dejlige oplevelser fra de kære børn, jeg har passet, som jo efterhånden tæller lidt mere end en håndfuld. Vi var for eksempel på lejrtur i Kangerluarsuk, og nogle af børnene havde desværre ikke fået nok skiftetøj med og måtte pænt være indenfor i den gamle kirke, som man benytter som hytte, mens de andre børn legede ude. Hun var selvfølgelig ikke alene, men hendes tøj skulle hænges til tørre. Efter hjemkomsten skulle børnene lave en tegning og ud fra den fortælle om deres oplevelser. Den lille pige, som måtte være indenfor grundet manglende skiftetøj, havde lavet en tegning af hytten. Vi spurgte hende, hvad det var. Hun svarede at det var fængslet. Det morede vi os meget over, griner Lisa.

Søde børn
Lisa arbejder hos det yngste, og for hende er det rigtig dejligt at være vidne til deres udvikling. Der er så mange små ting, man er stolt af.
- Man etablerer jo et nært forhold til dem, især når de er så små, fortæller Lisa og tilføjer, at noget af det dejligste er, når de yngste bliver store og flytter til de større afdelinger, så råber de ’Liiiiisaaa’ og løber over til hende og krammer hende, når hun kommer forbi.
- Jeg har jo arbejdet med børn i mange år, og rigtig mange af dem, jeg har passet, er efterhånden blevet voksne. Så er det så hyggeligt, når man ser dem i byen og de lige kommer over og siger hej, tilføjer Lisa.

Samarbejde
Nogle af de udfordringer, Lisa kan nævne, er når man har problemer med at samarbejde med forældrene.
- I sådanne situationer er det godt med individuelle samtaler, siger Lisa og tilføjer, at det er vigtigt med et godt samarbejde, ikke kun med forældrene, men også med arbejdskollegaerne generelt.
- Når vi for eksempel står i en situation, hvor vi mangler pædagoger, så er det godt lige at kunne samarbejde om tingene og få løst problemet ved at rokere lidt eller planlægge på en anden måde. Det synes jeg, vi er gode til, siger Lisa og siger, at hun, efter så mange år på branchen, ikke er blevet træt af sit arbejde.
-Det er en dejlig arbejdsplads, og det er da også derfor, jeg har været socialhjælper i så mange år. Når man er engageret og har lysten, så går alt meget nemmere.