airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kangaamiuts travle kontorleder

Louisannguaq Rosing har nok at se til.

Ikke alene er hun leder på kommunekontoret i Kangaamiut, hun er også bygdekoordinator for seks bygder. Og det kan betyde en masse bygdeture.
- Det er altid en fornøjelse at besøge vores bygder og høre, hvordan de har det. Dog kunne jeg godt tænke mig at der findes flere muligheder for overnatningssteder i Napasoq, hvis man ikke har familie, griner Louisannguaq og hentyder til, at hun, under et besøg til bygden, var nødt til at sove på skolens gulv på en madras.
Ellers elsker hun sit job, hvor de til dagligt er tre medarbejdere på kontoret, og foretager sig alt lige fra henvendelser og rådgivning.

Beskæftiget kvinde
Louisannguaq Rosing er kontoruddannet og blev færdig med sin uddannelse tilbage i 1985. Hun har så været offentlig ansat i 32 år, og har været ansat i Kangaamiut under alle årene.
- Jeg betrådte min lederstilling for ti år siden, og med det følger et stort ansvar. Jeg gør en dyd ud af at få gjort tingene ordentligt, og jeg sætter også pris på, hvis jeg bliver rettet, når jeg for eksempel laver fejl. Det synes jeg, man skal kunne tåle, for det hjælper jo en på den lange bane, siger Louisannguaq, der er født og opvokset i Kangaamiut og har mand, fire børn og børnebørn.
Louisannguaq leder desuden, udover sin lederstilling i kommunen, en butik sammen med sin mand. De forhandler blandt andet tøj og mad til bygdens 310 indbyggere.

Nu står julen så lige for døren, og Louisannguaq elsker at være med til at planlægge juletræstændingen i bygden, hvor børnene får pakker og henter billetter til slik over i kommunen.
Louisannguaq har det rigtig godt i Kangaamiut og er godt etableret, arbejdsmæssigt. Hun kan aldrig forestille sig at forlade sin bygd – eller sit elskede job, for den sags skyld.
- Men jeg kan godt mærke, at jeg er begyndt at misunde dem, der snart skal på pension. Og jeg har laaaang tid endnu, griner Louisannguaq.


Navn

Afdeling

Telefon

Email