airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

100.000 kr. uddelt til årets projektledere 2014 i Qeqqata Kommunia bæredygtighedsprojektet

Der er blevet uddelt priser i Qeqqata Kommunia blandt projektledere for bæredygtighedsprojektet 2020.
10. februar 2015

Der er blevet uddelt priser i Qeqqata Kommunia blandt projektledere for bæredygtighedsprojektet 2020.

Siden kommunalbestyrelsen tilbage i 2012 tog en afgørelse om, at der skulle arbejdes hen mod et Bæredygtigt samfund i 2020 har 34 delprojekter arbejdet med bæredygtighed indenfor uddannelse, det sociale område og miljø.

Som noget nyt blev der mandag uddelt en pris til årets projektledere 2014. Prisen blev uddelt til 2 projektledere, der har udmærket sig ved et rigtigt godt samarbejde både internt og eksternt.

Prismodtagerne er:

  • Pia Lennert, Pædagogisk konsulent i Qeqqata Kommunia, Sisimiut projektleder for Forældreansvar og forældresamarbejde i daginstitutioner
  • Sara Heilmann Rosing, Pædagogisk konsulent i Qeqqata Kommunia, Maniitsoq projektleder for Meqqerivitsialak implementering i hele kommunen

I 2014 har de 2 projektledere arbejdet sammen om at skabe fokus på forældreansvar i daginstitutionerne gennem netværksmøder og tidlig indsats. Desuden har de arbejdet med at digitalisere daginstitutionerne og gøre børnene skoleparate gennem iPads. De 2 dygtige projektledere fik overrakt en check på 100.000 kr. til det videre arbejde med de 2 bæredygtighedsprojekter, samt muffediser af moskusuld.

Prismodtagerne er glade for prisen, og glæder sig til at bruge prisen til tiltag for børn. Pengene skal bruges til tiltag i Qeqqata Kommunia.

- Man skal ikke være i tvivl om, at pengene vil blive brugt til børn. Vi har fået yderligere ressourcer som følge af prisen, og vi glæder os til og er spændte på at fortsætte med vores arbejde for at styrke netværksmøderne og forældresamarbejdet, for det er i arbejdet med børn med særlige behov vigtigt, at der er et velfungerende samarbejde mellem forældre, personalet og andre eksterne samarbejdspartnere. Desuden vil vi arbejde videre med at udvikle iPads i daginstitutionerne, siger Pia Lennert.

Hendes kollega, og den anden prismodtager, Sara Heilmann Rosing vil arbejde for, at tiltagene i bygderne fortsættes.

- Jeg tænker meget på bygderne, for jeg mener at det er på tide at vi tager mere hensyn til bygderne i vores arbejde. Forberedelserne til overgangen fra børnehaven til skolen fungerer rigtig godt, og vi ønsker at børnene udvikler sig godt og observeres, siger den forventningsfulde Sara.

Sidste år i 2014 kom personalet i daginstitutionerne på kursus, der blev betalt gennem bæredygtighedspuljen.

- Kurset sidste år var en succes, og vi skal nu til at planlægge et kursus for personalet i bygderne, som skal betales af de penge, vi lige har modtaget, sluttede Pia.

Sara Heilmann Rosing og Pia Lennert står for tiltagene om Den gode daginstitution samt forældreansvar- og samarbejde i daginstitutionerne.

Kåring af årets projektleder vil fremover ske årligt.

Deltagere i byrådssalen SisimiutPia LennertPia Lennert og Sara Heilmann Rosing via SkypeDeltagere i videokonferencelokalet ManiitsoqSara Heilmann Rosing