airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

200.000 kr. uddelt til årets projektledere 2015 i bæredygtighedsprojektet

Der er blevet uddelt priser i Qeqqata Kommunia blandt projektledere for bæredygtig vision 2020.
28. januar 2016

Bæredygtig vision 2020 

Siden kommunalbestyrelsen tilbage i 2012 tog en afgørelse om, at der skulle arbejdes hen mod et Bæredygtigt samfund i 2020 har 34 delprojekter arbejdet med bæredygtighed indenfor uddannelse, det sociale område og miljø.

Det er anden gang at projektleder prisen uddeles, i 2014 har to projektledere arbejdet sammen om at skabe fokus på forældreansvar i daginstitutionerne gennem netværksmøder og tidlig indsats. Desuden har de arbejdet med at digitalisere daginstitutionerne og gøre børnene skoleparate gennem iPads.

Onsdag d. 27. januar 2016 uddelte Qeqqata Kommunia en pris til årets projektledere 2015. Prisen blev uddelt til to projektledere, der har udmærket sig ved et rigtigt godt samarbejde både internt og eksternt og overkommet store udfordringer med projekterne.

Prismodtagerne er:

  • Ole Thor Hermansen, Teknik & Miljøchef i Qeqqata Kommunia, Maniitsoq projektleder for Bæredygtig energiproduktion, hvor man i Maniitsoq har fået opsat solceller både i Kilaaseeqqap atuarfia og i kommunekontoret.
  • Ulrik Motzfeldt-Skovgaard, IT chef i Qeqqata Kommunia, Sisimiut projektleder for iPad implementering i hele kommunen

I 2015 har de 2 projektleder arbejdet med hver sit projekt, om at skabe fokus på energiproduktion og iPad projektet. De 2 dygtige projektledere fik overrakt hver en check på 100.000 kr. til det videre arbejde med de 2 bæredygtighedsprojekter som er øremærket til de nævnte projekter, og fik samtidigt overrakt kunst husflid hvor en fanger står med sin harpun.

Prismodtagerne er glade for udnævnelse som årets projektleder, og glæder sig til at bruge prisen til tiltag for det videre arbejde med energiproduktion og iPad.

- Jeg vil med overrækkelse af prisen som det første kigge mere på, hvad der kan gøres for at gøre undervisningen mere aktivt og med eleven som producent, og hvor man samtidigt ser på mulighederne for at have en ”Task Force” med elever og lærere, disse kunne så være skolens ”eksperter” på iPad/it.

Samtidigt kunne jeg godt tænke mig at se på muligheder for en mere spændende måde at bruge it udstyr i naturfagene. Her kunne der være 3d printer, programmering, udstyr til fysik, digital mikroskoper til biologi som kan gøre undervisning via iPad mere spændende, siger Ulrik Motzfeldt-Skovgaard der er projektleder for iPad projektet.

- Vi er ved at undersøge mulighederne for at gennemføre et forsøg med opsætning af solpaneler på en fjeldside. Det har så vidt vides ikke været forsøgt før i Grønland, men der er jo mange sydvendte fjeldsider, som kunne udnyttes til energiproduktion. De 100.000 kr. vil være et godt skridt mod at kunne gennemføre forsøget, siger Ole Thor Hermansen som er projektleder for bæredygtig energiproduktion.

Kåring af årets projektleder sker årligt, blandt andet for at anerkende projektlederne som arbejder ihærdigt med bæredygtighed, og for at skabe opmærksomhed om bæredygtig vision 2020 som Qeqqata Kommunia arbejder med.

Billeder fra mødet 

Deltager fra Sisimiut


Deltager fra Maniitsoq

Prismodtager Ulrik fra Sisimiut og Ole fra Maniitsoq via Skype

Prismodtager Ole fra Maniitsoq, og Ulrik fra Sisimiut via Skype