airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kangerlussuaq lufthavn spiller en afgørende rolle for flysikkerhed

19. oktober 2016
Kangerlussuaq lufthavnen har endnu engang vist hvor vigtigt det er med en atlantlufthavn med stabil vejrregularitet og en banelængde på 2.815 meter. Boeing 767 fra WestJet sikkerhedslandende i går aften tirsdag d. 18 oktober, som var på vej fra London til Toronto med 250 passager og 9 besætningsmedlemmer.

Passagerne som skulle til Toronto blev derefter hentet af 2 mindre Boeing 737, da flyveren først skal undersøges nærmere af WestJet flyselskabets mekanikere inden den kan flyve videre.

En Boeing 767 – 300 skal minimum bruge 2.410 meter landingsbane, hvorfor det er vigtigt at opretholde og udvikle Kangerlussuaq, så Grønland fortsat kan bruges som sikkerhedszone ved overflyninger.

I oktober 2015 havde man et lignende tilfælde hvor en SAS fly sikkerhedslandende i Kangerlussuaq, og Grønland overflyves dagligt af mange fly fra Europa til Canada/USA og omvendt.

Borgmester Hermann Berthelsen udtaler: ”Den lange landingsbane på 2815 m i Kangerlussuaq har igen vist sin berettigelse. Grønland tager med en lang landingsbane sit ansvar i Nordatlanten alvorligt. Det er vigtigt både nu og i fremtiden.”