airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Dronningens fortjenstmedalje uddelt i Qeqqata Kommunia

Fredag den 3. februar 2017 bliver tre brandmænd i Qeqqata Kommunia hyldet i byrådssalen i Sisimiut for deres indsats som brandmænd, i henholdsvis 10, 10 og 25 år.
3. februar 2017

 

Beredskabsmester Karl Peter Lerch, blev brandmand i Sisimiut den 1. februar i 1992, og har derfor fået tildelt Dronning Margrethe II´s hæderstegn for 25 års tjeneste. Karl Peter Lerch startede oprindelig i 1991, dog uden at blive registreret som brandmand.

Beredskabsassistent Abel Olsen startede som brandmand den 1. januar 2003 i Akunnaaq. Og efter nogle års pause startede han igen som brandmand i Sisimiut og kan nu holde 10 års jubilæum.

Beredskabsassistent Seth Lyberth startede sin karriere som brandmand den 1. februar 2007 i Sisimiut, og holder dermed 10 års jubilæum. Seth Lyberth har som de andre to løbende opkvalificeret sig inden for redning og brand.

- At være brandmand er ikke et almindelig erhverv, det er en livstil. Mens alle andre flygter fra en brændende bygning, løber brandmændene dertil for at slukke branden, siger Beredskabschefen Ole Kreutzmann.

Borgmester Hermann Berthelsen udtrykker også sin tak for de tre brandmænds mangeårige indsats, og nævner også deres koner, kærester og familier, som holder skansen derhjemme, når alarmen lyder og brandmændene må tage af sted for at slukke en brand eller deltage i en redningsaktion.

Brandkorpset I Qeqqata Kommunia Sisimiut oplyser glad at der er I alt 17 der er blevet hyldet for deres tro tjeneste. 13 for 10 års tjeneste, en for 20 års tjeneste og tre for 25 års tjeneste.