airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Koncessioner til ørredelve – en lokal turismesucces i Qeqqata Kommunia

Naalakkersuisut har netop meddelt koncessioner til sportsfiskeri efter ørred på 3 elve i Qeqqata Kommunia. For knap et år siden blev der meddelt koncessioner til 5 elve, så nu er der tildelt koncession på 8 elve ud af i alt 16 koncessionsudlagte elve i Qeqqata Kommunia.
8. maj 2017

Foto: Mads Pihl  

Disse elve er tildelt
I henhold til lovgivningen er de givet til lokale personer og virksomheder.
De 8 elve er meddelt til følgende pr. 1. januar i det beskrevne år:

• Eqalusussuit i Nordre Isortoq nord for Sisimiut: Sirius Greenland ApS: 2017
• Erfalik syd for Itilleq: Sirius Greenland ApS: 2017
• Sassannguit syd for Itilleq: Leif Fontain: 2018
• Napiarissat syd for Itilleq: Sirius Greenland ApS: 2017
• Angujartorfik i Kangerlussuaq fjorden: World of Greenland - Arctic Circle A/S: 2017
• Kangia ved Napasoq: Karl Davidsen: 2018
• Qoorqut i Kangia-fjorden ved Napasoq: Niels Tobias Gredal: 2017
• Amitsuarssuk ved Napasoq: Karl Davidsen: 2018

Disse regler gælder
Qeqqata Kommunia understreger, at koncession til sportsfiskeri ikke begrænser borgernes frie adgang til koncessionsområdet. Lokale borgere kan fortsat fiske i elevene.
Koncessioner til ørredelve er et tiltag, der har det formål at opbygge en lystfiskerindustri på niveau med det, der kendes i andre dele af verden. Ambitionen er at hjælpe med at skabe gode rammevilkår med eksklusivitet og gode forhold til turisterne med vækst og arbejdspladser til følge.

Koncession til trofæjagt og ski undervejs
Udbudsmaterialet for ansøgning til trofæjagtskoncession i Kangerlussuaq-området forventes snart udsendt, så lokale trofæjagtsoperatører kan søge om koncession. Qeqqata Kommunia forventer, at nogle af disse 12 nye trofæjagtskoncessioner vil blive meddelt med virkning fra 1. januar 2019.
En ny kommuneplan for skikoncessioner med 12 forskellige områder nord for Maniitsoq er netop nu i høring. Såfremt denne kommuneplan godkendes af Qeqqata kommunalbestyrelse med eventuelle ændringer vil Grønlands Selvstyre skulle udarbejde udbudsmateriale. Herefter vil det kunne udsendes til skioperatører.
Arbejdet med turismekoncessioner er en del af Qeqqata Kommunias ambitiøse turismesatsning. Mens andre snakker, så handler Qeqqata Kommunia.Yderligere information


Hans Holt Poulsen
Planchef
Qeqqata Kommunia
Tlf. (+299) 70 21 00
Dir. (+299) 86 73 22
hhpo@qeqqata.gl