airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sofie Boassen - en forgangskvinde i Sisimiut

I Qeqqata Kommunia ønsker vi at sætte pris på dem, der gør en særlig indsats. Derfor blev der traditionen tro hædret en borger i kommunen. Hædersprisuddelingen foregik i byrådssalen i Sisimiut fredag d. 29. Dec. 2017, hvor Borgmester Malik Bethelsen uddelte årets hæderspris til Sofie Boassen og holdt tale. Byrådssalen var fyldt med familie og venner, og mandskoret Malik var med til at gøre dagen festlig.
29. december 2017

Sofie Boassen er født i Sisimiut, og blev gift med Edvard Boassen i 1958. Efter 30 års ægteskab blev Sofie enke. Sofie har seks børn, 16 børnebørn og seks oldebørn. Selvom hun mistede sin mand tidligt, har hun formået at støtte sine børn og familie i alle henseender.

Sofie har arbejdet trofast og loyalt i Tandklinikken i næsten 45 år og har været vellidt blandt sine kollegaer og klienter. Sofie har været en aktiv del af foreningslivet i Sisimiut, har fungeret som formand for SSP, og har været med til at sikre en god økonomi for foreningen.

Sofie har ligeledes været aktiv i Arnat Peqatigiit (kvindeforeningen), og har i en perioden være formand for foreningen. Som medlem af Arnat Peqatigiit har hun kæmpet for, at foreningen skulle få sit eget foreningshus, som hun har været med til at opnå.

Sofie meldte sig ind i Utoqqaat Nipaat, da hun blev pensioneret, og blev også medlem af Utoqqaat Peqatigiiffiat (ældreforeningen), som hun nu blev formand for.

I borgmester Malik Berthelsens tale til Sofie Boassen udtrykte han sin taknemmelighed over den flotte indsats, som har haft stor betydning for mange indbyggere i kommunen og fremhæver, at Sofie er en forgangskvinde, som gennem hendes foreningsarbejde har inspireret og motiveret mange.

Qeqqata Kommunia ønsker at fremhæve det enestående eksempel, så det kan være med til at inspirere andre. Hædersprisen i form af diplom og en pengegave uddeles hvert år i Qeqqata Kommunia. Hædersprisen går til personer, som gennem særlig fortjenstfuld indsats har udvist interesse, flid og initiativ indenfor kommunen.