airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Barnet i fokus på skolehjem Minikollegiet

Qeqqata Kommunia arbejder med en række initiativer med henblik på at forbedre eleverne på skolehjemmets trivsel og skolegang. Disse tiltag handler om at sætte den enkelte elev i fokus, når eleven ankommer til skolehjemmet for at gå på 9. og 10. klasse i Atuarfik Kilaaseeraq i Maniitsoq.
16. januar 2018

Qeqqata Kommunias skolehjem ”Minikollegiet” i Maniitsoq, som har 8 unge fra bygderne Itilleq, Sarfannguit, Napasoq og Atammik fik i dag fredag d.12 januar 2018 fornemt besøg af Borgmester i Qeqqata Kommunia Malik Berthelsen og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Doris J. Jensen.Qeqqata Kommunia arbejder med en række initiativer med henblik på at forbedre eleverne på skolehjemmets trivsel og skolegang. Disse tiltag handler om at sætte den enkelte elev i fokus, når eleven ankommer til skolehjemmet for at gå på 9. og 10. klasse i Atuarfik Kilaaseeraq i Maniitsoq.

For nogle år siden boede der mere end 20 beboere på skolehjemmet, og der var problemer med stort frafald. Igennem de sidste år har skolehjemmet arbejdet med en række bæredygtighedsprojekter for at skabe bedre trivsel og sikre mindre frafald. Af tiltagene kan bl.a. nævnes weekendtur til Maniitsoq for alle forældrene, hvor forældrene får et indblik i deres børns liv på skolehjemmet og besøger skolen og snakker med lærerne. Et af andet af projekterne handler om, at elever fra mellemtrinnet og ældstetrinnet fra bygdeskolerne besøger deres hovedskole og følger undervisningen på alderssvarende klasser inden de flytter til skolehjemmet. Desuden er arbejdsprocedurerne på skolehjemmet ændret, og samarbejdet mellem skolerne i bygden, hovedskolen i byen samt områderne for familie og familiecentrene er styrket.

I dette skoleår har der ikke været frafald på skolehjemmet.
Borgmester Malik Berthelsen udtaler efter besøget: ”Det glæder mig at se personalets indsats om at skabe medansvar blandt de unge på skolehjemmet. For eksempel arbejdes der med at styrke beboernes kompetencer i rengøring, madlavning og at holde et ordentligt hjem og vigtigheden i at følge skolegangen hver dag. Det er tydeligt at se, at personalet er bevidst om, at de er rollemodeller for de unge.”

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Doris J. Jensen fortæller: ”Det er fantastisk at se at eleverne og skolehjemmet fungerer godt. Det glæder mig som Naalakkersuisoq på området at se de gode eksempler, og jeg kan godt se, hvad vi kan tage som inspiration til det kommende udviklingsarbejde på området. Jeg ønsker skolehjemmet alt godt i fremtiden, og er glad for at vi blev taget så godt imod under vores besøg i Maniitsoq.”

For yderligere oplysninger om skolehjemmet kan der rettes henvendelse til lederen af skolehjemmet Eva Jessen på mobilnr 54 77 93.