airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Jern- og Metalskolens flytning skaber teknologiske synergieffekter i Sisimiut

Borgmester Malik Berthelsen roser Naalakkersuisut for at have taget den rigtige beslutning med at opstarte projektering af den ny jern og metalskole i Sisimiut.
18. januar 2018

Det skaber synergieffekter at samle alle de teknologiske uddannelser i Sisimiut.

Ved at ligge det sammen med resten af KTI / Tech College Greenland i Sisimiut får de studerende et bedre studiemiljø, når de får adgang til lærerkræfter og andre studerende inden for håndværkererhvervene, Råstofskolen og den arktiske ingeniøruddannelse under DTU.

Dette kreative teknologiske udviklingsmiljø i Sisimiut vil også komme lærerkræfterne på Jern- og Metalskolen til gode. De mange gode læreres mangeårige erfaringer på Jern- og Metalskolen vil også være vigtige for resten af KTI / Tech College Greenland, som bliver yderligere løftet, når Jern- og Metalskolens lærere flytter med til Sisimiut. Derfor håber Malik Berthelsen, at så mange lærere fra Jern- og Metalskolen som muligt vælger at flytte til Sisimiut.

Malik Berthelsen forventer, at de mange gode fritidsmuligheder i Sisimiut, lave daginstitutionstakster og en folkeskolen i rivende udvikling i Qeqqata Kommunia samt de mange udviklingstiltag i regionen vil være med til at overbevise mange lærere om at flytte til Sisimiut.

Qeqqata Kommunia starter nu et tæt samarbejde op med Uddannelsesdepartementet for at sikre gode boliger til lærerne og de studerende i Sisimiut. Samt selvfølgelig planlægge en ny og moderne Jern- og Metalskolen som en naturlig del Campus området midt i Sisimiut.