airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kunstudstilling I Sisimiut

Kunstner ser på grønlandskheden
7. februar 2018

Billedkunstner og forfatter Linda Riber er født i Maniitsoq 1967 af en grønlandsk mor og dansk far. Hun præsenterer her sin udstilling og bog: ”Grønland – verden er, som vi tænker den”.

Linda Riber har i mange år beskæftiget sig med Grønland som tema og omdrejningspunkt i hendes kunst.

Med projektet: ”Grønland – verden er, som vi tænker den” har Linda undersøgt hvad grønlandskhed og udfordringer kan være for en størrelse. Med afsæt i interview af 20 personer der ser sig selv som grønlandske, har hun portrætteret alle deltagere, samt udgivet refleksions og portræt bog.

Intentionen med projektet er at invitere til refleksion og debat om temaet, idet grønlandskheden konstant er i en levende forandring og udvikling.

Bogen og vandreudstillingen havde åbning Juli 2010 i Katuaq, Nuuk.
Siden har vandreudstillingen været rundt på Island, Færøerne, Tyskland, Danmark – og er aktuelt på en ny vandreudstilling langs Grønlands museer indtil foråret 2018.                                                 
Hvordan blev grønlandskhed beskrevet anno 2010 og hvordan bliver den aktuelt oplevet og beskrevet?

Linda Riber har rejst rundt med vandreudstillingen og formidlet projektet mhp. at fremme refleksion og debat om temaet til børn, unge og voksne.

Udstillingen er åben onsdag 9-16 og søndag 11-16 fra den 31. januar 2018.