airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Computere og tøj til pligtopfyldende elever

Qeqqata Kommunia, Arbejdsgiverforeningen (GE) i Sisimiut og tøjbutikken Anuni har indgået en femårig aftale om at højne respekten for skolen samt reducere elevfraværet.
16. marts 2018

Qeqqata Kommunia, Arbejdsgiverforeningen (GE) i Sisimiut og tøjbutikken Anuni har indgået en femårig aftale om at højne respekten for skolen samt reducere elevfraværet... 

Qeqqata Kommunia, Arbejdsgiverforeningen (GE) i Sisimiut og tøjbutikken Anuni har indgået en femårig aftale om at højne respekten for skolen samt reducere elevfraværet.
Kommunen og arbejdsgiverne høje tal med hensyn til at komme for sent og fravær fra skolen som alvorlige og bekymrende, og har derfor indgået en aftale om at uddele særskilte opmuntringspræmie for elever, der passer deres skolegang, så de flittige elever bliver mere synlige og skolen mere attraktiv.

Formand for Udvalg for Uddannelse, Evelyn Frederiksen er glad for virksomhedernes engagement:

- At kunne følge med handler ikke om, hvor man kommer fra, men det er noget man selv skal gøre noget ved at passe sin egen skolegang og tage ansvar, siger Evelyn Frederiksen.

Hver sommer vil arbejdsgiverne uddele en computer som flidspræmie til tre 7. klasses elever, og Anuni vil uddele tøj fra INUIT Quality Clothes Of Greenland til to 8. klasses elever. Virksomhederne foreslog selv, at opmuntringspræmien uddeles til elever, som har passet deres skolegang uden at komme for sent og uden manglende aflevering af hjemmeopgaver samt har udvist stort fremskridt.

- Det er meget vigtigt, at vi stiller krav overfor vores børn, så de kan få mere ud af indlæringen, her er der jo tale om vores børns fremtid. Jeg ville blive rigtigt glad, hvis vi i samarbejde kan højne karaktererne og eliminere fravær, opfordrer borgmester Malik Berthelsen.

- Grunden til at arbejdsgiverne vil være med til at give denne opmuntringspræmie er, at når skoleeleverne er færdig med deres skolegang, forsætter de fleste ude i det private/offentlige arbejdsliv, hvor de får en læreplads eller lignende. Da der har det vist sig en tendens til, at nogle ikke har lært, at man skal møde til tiden og udføre de pålagte opgaver på en tilfredsstillende måde både i kvalitet og tid, vil vi gerne være med til at "skubbe" lidt på.

- Når de unge starter ude i det private/offentlige arbejdsliv, er det vigtigt, at de har lært betydning og vigtigheden af, at man kan møde til tiden og at man får løst de opgaver på en sådan måde, at både en selv og ens omgivelser er tilfredse med resultatet. Vi håber så, at vi med prisen kan vise, at dem der kan og vil disse ting, kan få præmier, og at man ikke behøver at være den dygtigste for at opnå disse mål. Bare både møde til tiden og udføre sine opgaver, somformanden for GE i Sisimiut Lars Løvendahl og Kristine Grønvold Samuelsen fra ANUNI udtrykker det.

Fra kommunen håber man, at man i Maniitsoq vil kunne indgå en lignende aftale med virksomhederne.


Billedtekst: Politikere og erhvervsfolk glæder sig over den ny aftale. Fra venstre Lars Løvendahl, Kristine Grønvold Samuelsen, Evelyn Frederiksen og Malik Berthelsen.