airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sprogrejser en realitet

Qeqqata Kommunias nye tiltag gør det nu muligt for folkeskoleelever at tage på sprogrejser til andre lande. Engelskkundskaberne skal nemlig styrkes. To folkeskoleelever har lige været afsted.
20. september 2018

15-årige Julie L. Nielsen fra Kangaamiut fik i juli mulighed for at rejse til Malta på en 14-dages sprogrejse. Hun gik i 9. klasse og var slet ikke i tvivl om, at hun ville sende en ansøgning, nu hvor hun fik chancen. -Jeg vil gerne blive bedre til engelsk og få nye oplevelser, så det var rigtig dejligt, at jeg blev valgt. Det var en fed oplevelse, hvor vi tog på fantastiske ture og talte engelsk hele dagen, fortæller Julie.

Ud over Julie L. Nielsen blev Minik Kreutzmann, 15 år og fra Kangerlussuaq, også udvalgt.
-Jeg har oplevet en masse ting og fået nye venner. Vi boede hos en værtsfamilie, hvor man også bor med andre elever fra andre lande. Strandture og sjove aktiviteter ud over selve sproglæringen gjorde hele rejsen til en helt igennem fed oplevelse, siger Minik.

Engelske sprogkundskaber skal forbedres
Qeqqata Kommunia har afsat midler til et nyt tiltag, der gør det muligt for elever at rejse ud i verden og få forbedret deres engelske sprogkundskaber gennem sprogrejser og udviklingsophold.

Derudover skal der også arbejdes på at finde kvalificerede undervisere i fremmedsprog samt forbedre lærernes sproglige kompetencer.

Det nye tiltag, som startede i år, er henvendt til 8.-9. klasses elever i sommerferieperioden. Hvert år fremover vil der vælges 2-3 elever ud fra ansøgningerne.
Julie og Minik er i hvert fald taknemmelige over, at det netop blev dem, som fik denne mulighed.

-Efter jeg kom tilbage, har jeg lagt mærke til, at jeg er blevet mere udadvendt og kan engelsk bedre end før. Ordene falder meget lettere for mig nu. Jeg vil gerne opfordre alle til at prøve en sprogrejse. Det er det værd! Siger Julie. Minik har også samme mening.

-Hvis du har chancen for det, så meld dig. Du får en uforglemmelig tur, slutter han.

Næste frist for ansøgning til sprogrejser er 1. februar til ens skoleleder, der sender ansøgningen videre til uddannelsescheferne.
Kriterier for ansøgning og andre oplysninger findes hos skolelederen på den skole, hvor man går, samt kommunens hjemmeside.