airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qeqqata Kommunia ser alvorligt på udviklingen af kønssygdomme

På baggrund af oplysningerne om, at flere er blevet smittet med HIV og endnu flere er under smittefare, tager Qeqqata Kommunia nu tiltag ved at tildele midler til bekæmpelsen
16. november 2018

Qeqqata Kommunia ser med alvorlige øjne på HIV-alarmen, hvor fem yngre personer med tilknytning til Sisimiut, er blevet smittet med HIV og flere undersøges for mulig smitte.
Af den grund har man hurtigst muligt afsat midler til forskellige forebyggelsestiltag, så det store problem kan stoppes.
Blandt andet har Majoriaq fået sexologen Ulrikka Holm til at komme til Sisimiut og afholde kurser og aktiviteter for arbejdsløse og ikke under uddannelse unge mellem 15-18 år. Kurserne, der afholdes i ca. to uger, omhandler blandt andet selvudkling og seksualitet.

Derudover har forebyggelseskonsulenterne under Familiecenteret planer om at lave tv-reklamer til forebyggelse af kønssygdomme, og der vil også afholdes borgermøder i samarbejde med sygehuset og tandklinikken, hvor magneter og kruser med bekæmpelse af HIV-budskaberne også er med i planerne.


Qeqqata Kommunia ønsker at skabe et stort fokus på HIV-problemet, så yderligere spredning stoppes, og vi opfordrer alle borgerne at passe godt på sig selv samt andre, da dette er et ansvar, vi alle deler.