airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kangerlussuaq Innovation

Tirsdag d. 9/4 deltog to grupper fra Qinnguata Atuarfia i finalen i entreprenørskabskonkurrencen Next Level. Finalen blev afviklet i Kolding, i nogle fantastiske omgivelser i den gamle borg Koldinghus.
I de tidligere indledende runder havde der deltaget ca. 350 grupper af elever, hvor kun 23 havde kvalificeret sig til finaledagen.
Eleverne konkurrerede i 4 kategorier:
• Bevægelse
• Sprog & kultur
• Viden & verden
• Velfærd & samfund
26. april 2019

De to grupper fra Qinnguata Atuarfia deltog begge i kategorien “Viden & verden”, med fokus på de naturfaglige fag.

Line Gundersen og Camilla Lomholt-Bek, begge fra 8. Klasse, har arbejdet med emnet madspild, hvor de udviklede en app der kan hjælpe brugeren med at holde et overblik over de letfordærvelige madvarer i hjemmet. App’en har en funktion der gør at forbrugeren får en advarsel hvis der handles en madvare, der allerede er på lager der hjemme. Det kunne fx være at du stod i butikken og skulle handle til madpakker, men var i tvivl om om du har leverpostej hjemme i køleskabet. Så kan du med app’en skanne etiketten på madvaren og så kan får du en advarsel hvis du allerede har leverpostej derhjemme.

Line og Camilla sluttede på en tredjeplads i deres kategori.

 

Matti Asmussen og Ingo Johansen har udviklet en miljøvenlig mobiltelefon, der skal formindske ressourceforbruget og dermed skabe mindre E-affald.

Mobilen er opbygget sådan at flere centrale dele, fx batteri, skærm og kamera, let kan udskiftes af forbrugeren selv. Det betyder at hvis du har en mobil, hvor batteriet er blevet dårligt til at holde strøm, så kan du bestille et nyt batteri og selv udskifte batteriet. Det gamle batteri kan derefter sendes retur til firmaet, som genbruger delene i produktionen af nye dele.

 

Eleverne har deltaget i konkurrencen gennem valgfaget Innovation på Qinnguata Atuatfia, som eleverne selv har valgt at deltage i, udover deres normale skolegang. Gennem projektet har eleverne brugt en stor af deres fritid på projektet, hvor de udover innovationsundervisningen, har mødtes om eftermiddagen og i weekender for at arbejde med deres projekter. Undervejs i projektet har eleverne arbejdet tæt sammen med deres underviser i Innovation, Morten Flø Pallesen, der har guidet eleverne og givet dem feedback undervejs i produktudviklingen. 

 

Samlet set har eleverne opnået nogle yderst tilfredsstillende resultater, hvilket tydeligt afspejles i deres pitch til Next Level Finalen, der var yderst velgennemførte. 

Den helt store motivationfaktor for eleverne har været at kunne sammenligne sig med andre elever og at deres arbejde bliver brugt og set af personer uden for skolen, som dommerne til finalen.

 

Vi håber fremover at kunne få samme mulighed for at deltage i andre

entreprenørskabs- og innovationskokurrencer arrangeret af Fonden for Entreprenørskab Kalaallit Nunaat.

 

Skrevet af

Morten Flø Pallesen

 

Kontakt:

kangerlussuaq@atuarfiit.gl