airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Arctic Circle Road – vejen til frihed

Vi offentliggør i dag vores fælles rapport ”Turismeudvikling via Arctic Circle Road” eller vejen til frihed, som professor Minik Rosing kalder den.
Af Malik Berthelsen, borgmester i Qeqqata Kommunia og Petrus Olsvig-Kleist, bestyrelsesformand i Arctic Circle Business
9. maj 2019

Rapporten viser, at private investeringer i turistovernatningsfaciliteter vil gøre anlæggelsen af Arctic Circle Road samfundsøkonomisk rentabel. Arctic Circle Road bør finansieres af det offentlige, da den stigende turisme medfører store personskatter og afgifter til det offentlige.

Hent hele rapporten:
"Turismeudvikling via Arctic Circle Road"

838 nye turistsenge  

Nuværende private aktører med aktiviteter i regionen vil opføre 838 sengepladser til turister i hoteller, lodges og hytter, når Arctic Circle Road anlægges. De mange turistsenge opføres i Sisimiut, langs vejen og særligt i Kangerlussuaq.

Arctic Circle Road er en game changer for turismen af 3 grunde:

    1. Vejen giver billig fleksibel og uafhængig transport mellem to byer
    2. Vejen åbner et landområde op    
    3. Vejen sikrer grundlaget for hotelinvesteringer i Kangerlussuaq, som ingen private aktører har turdet investere i efter lukning af den amerikanske base

Helårsturisme  

Destination Arctic Circle udmærker sig ved at have mange helårsturister. Regionen har mange helårsprodukter til turisterne, som fx vejen til Indlandsisen, Arctic Circle Trail og UNESCO verdensområdet Aasivissuit-Nipisat.

Men regionen har også satset på en lang række adventure tiltag spredt ud over året, så der altid er god grund til at komme til regionen. Vinterturisme som hundeslæde, snescooter, langrend, heliski, fatbike, nordlys m.m. supplerer sommeraktiviteter som vandring, sejlads, ørredfiskeri.

Helårsturisme giver grundlag for, at turisterhvervet både kan investere i overnatningsfaciliteter og ansætte lokalbefolkningen i jobsene. Mange andre steder er man helt afhængig af udenlandsk arbejdskraft i en kort hektisk sommersæson.

Arctic Circle brandet 

Arctic Circle Road giver turistaktørerne mulighed for at få endnu mere ud af det brand, som Destination Arctic Circle har opbygget gennem mange års samarbejde mellem Arctic Circle Business, virksomheder, kommunen og frivillige organisationer.

Fx vil deltagere i Arctic Circle Race i fremtiden kunne køre fra Kangerlussuaq til Sisimiut før eller efter langrendsløbet og undervejs bo i mere luksuøse faciliteter. Fx vil fatbikere på Arctic Circle Trail i fremtiden få serveret lokale måltider i gode restauranter undervejs på turen.

Alt sammen fordi vi i A/S Arctic Circle Traffic har opført Arctic Circle Road og sikret fremtiden for Kangerlussuaq Lufthavn og andre infrastrukturfaciliteter i Arctic Circle Regionen.

Samarbejde med andre regioner  

Vi ser frem til et tæt samarbejde med resten af Grønland, og særligt de nye lufthavne i Ilulissat og Nuuk. I fremtiden vil rundture for turister ind til Kangerlussuaq videre til Sisimiut ad Arctic Circle Road for at ende med at flyve ud fra en af de nye lufthavne medføre et turismeboom i Grønland.

De andre regioner vil få glæde af, at de mange helårsturister i Destination Arctic Circle vil tage videre til de andre regioner. Det giver passagerer i de andre lufthavne, også uden for sommerhøjsæsonen.

Vi glæder os nu til at Naalakkersuisut og Inatsisartut ligesom alle andre siger WOOW, når de læser om Arctic Circle Road. Det er ikke kun Club La Santa, der kan få mange sports/adventure-turister. Det er ikke kun Dolomitterne, der har forskellige turismetilbud sommer og vinter. Det er ikke kun Island, der kan få mange turister ud på veje. Det kan vi også i Destination Arctic Circle.