airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Aktion Verdensmål i Qeqqata Kommunia

I løbet af de næste 3 uger deltager alle 1300 folkeskoleelever i Qeqqata Kommunia i Temauger under titlen Aktion Verdensmål. Med afsæt i FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling vil eleverne arbejde i 1-2 uger med at udvikle idéer og løsninger til at gøre Qeqqata Kommunia mere bæredygtig . I uge 40 vil alle eleverne arbejde innovativt med de bæredygtige Verdensmål samtidigt.
24. september 2019

 

 

Uddannelsesudvalgsforvinde Evelyn Frederiksen glæder sig til de næste 3 uger. I Qeqqata Kommunia har vi sat fokus på at udvikle undervisningen, så kreativ læring og samarbejde får større og større fokus. Samtidig vil vi også være en del af verden, da vi som samfund står over for de samme udfordringer som resten af verden. Med Aktion Verdensmål går alle dele op i en højere enhed, da kommunens overordnede vision også er at blive bæredygtig, udtaler Evelyn Frederiksen.

Aktion Verdensmål startede i maj med at en række lærere fra kommunens skoler fik kursus i innovationspædagogik, hvor de udviklede og siden gennemførte innovative undervisningsforløb med fokus på bæredygtighed med deres klasser. På baggrund af disse succesfulde pilotforløb har disse mentorer i sidste uge udviklet nye forløb, som de har formidlet videre til resten af lærerne i Qeqqata Kommunia. Så nu er alle lærerne klar til opgaven med at få alle elever til arbejde innovativt med fokus på Verdensmålene. Og de første starter op allerede i denne uge.

Borgmester Malik Berthelsen var meget imponeret over elevernes produkter og løsninger i maj og juni, hvor eleverne virkelig viste deres engagement og kreativitet. De præsenterede en masse spændende løsninger på de udfordringer, som vi som samfund står overfor. Genbrug af tøj og skrald, sikring af rent drikkevand og meget mere havde eleverne fundet gode svar på. Udfordringerne havde borgere, erhvervslivet og kommunen stillet eleverne. Jeg håber, at borgere, erhvervsliv og den kommunale forvaltning også er klar til at samarbejde og give alle vores skoleelever nogle spændende udfordrende opgaver i de kommende 3 uger. Det bliver helt utroligt spændende, slutter Malik Berthelsen.

Aktion Verdensmål er udviklet af &LEARNING, der har haft et tæt samarbejde med skolelederne og lærerne på skolerne for at nå ud til alle elever i kommunen. Planen er at fortsætte arbejdet i de kommende år, så eleverne i Qeqqata Kommunia får mere ud af undervisningen og bliver bedre verdensborgere. Planen er at skolerne fremover skal have faste temauger om FN’s verdensmål, så de bliver mere bevidste om Bæredygtighed.

Se mere om Aktion Verdensmål her