airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

At rejse via EF - Noget man ikke vil fortryde

Leana Jensen Berthelsen studerer i Canada via EF. Her fortæller hun om sine oplevelser i håb om andre også vil opleve at studere via EF.
11. februar 2020

Jeg hedder Leana Jensen Berthelsen og er 17 år gammel.

Jeg studerer pt. i Vancouver, Canada via EF.

Studiestarten var rigtig hårdt, jeg kendte ikke nogen og skulle starte studiet langt fra familien. Der var 400 studerende fra forskellige lande ved studiestart, og jeg var bekymret for hvordan det ville gå, fordi jeg er en af det yngste studerende. Og selvom alle vores egenskaber er forskellige, valgte vi den samme uddannelse så det var godt.

 

Vancouver

Jeg kan virkelig godt lide Vancouver, fordi det er så mangfoldigt og jeg føler, at jeg er en del af det. Vi ligger meget tæt på USA og Whistler, den verdenskendte skiresort, og der er kun under 3 timers kørsel til Seattle.

Jeg kan godt lide at der er bjerge og at vi ligger tæt på havet, selvom jeg bor i et storby.

 

Plejerfamilie

Min første plejefamilie er fra Iran, men inden for en måned var jeg nødt til at flytte. Jeg flyttede så dernæst til en Filippinsk familie, så jeg har viden indenfor forskellige kulturer.

 

Spændende skole

Jeg kan godt lide min uddannelse, jeg har lært så meget, og mine engelske færdigheder er blevet bedre.  Vi har eksamener hver 6 uge, for at vide om vi er kvalificeret til at gå op til en højere niveau.

Hverdagene er fyldt med forskellige fritidsaktiviteter og udflugter, som man kan deltage i efter skoletiden og i weekenderne.

 

At møde folk

Noget af bedste ved at rejse er at møde folk, som man vil ikke møde i al almindelighed, der er fra et helt andet sted. Jeg fik venner som er meget anderledes end mig, og det lærte jeg meget af og det ændrer synspunktet i det hele taget.

Jeg blev stærkere og mere selvstændig på grund af denne rejse, det er meget lærerigt at skulle forlade det man kender og rejse til et nyt land man bliver meget rubust af det.

Studerende er i gennemsnittet 18-23 årige, der er også 16 til 64 årige studerende. Så uddannelsen er ikke kun til de unge, alle kan deltage i den.

 

Næste stop: England

Efter et halvt år i Vancouver, skal jeg fortsætte mit uddannelse i England, jeg skal være der i tre måneder. Jeg glæder mig til at rejse til andre lande.

Jeg kan anbefale at rejse sådan, der er så meget at se i verden, det er noget man ikke vil fortryde, derimod lære meget af.

Jeg håber virkelig at de vil udnytte denne ekstraordinære mulighed, jeg kan virkelig anbefale det.

 

Du kan også rejse med EF

Qeqqata Kommunia tilbyder støtte til korterevarende sprogophold (engelsk) i sommerferien for elever i 8. og 9. klasse. Enkelte elever kan ansøge om tilskud til sprogskoler, som afholdes i sommerferien. Det kan være STS, EF eller via andre udbydere. Blandt ansøgerne vælges 2-3 elever.

Ansøgningsfrist: Mandag d. 17. februar 2020 som sendes til skolelederen.

Læs mere på kommunens hjemmeside her: https://bit.ly/2UEI1Dm