airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mor til elev: Jeg vil gerne anbefale familieklassen

Paninnguaq Johnsens søn har haft udfordringer med at følge med i timerne i folkeskolen. På grund af det, har de gennemført familieklassen. Det har virket godt for familien, fortæller hun
2. marts 2020
Dorthea Reimer-Johansen, kommunikationsmedarbejder, journalist.

Når barnet har udfordringer i folkeskolen bliver familien tilbudt til at blive undervist i familieklassen. Her forbedres og styrkes barnets trivsel såvel fagligt og socialt gennem inddragelse af forældrene.

Paninnguaq Johnsen og hendes søn har gennemført familieklassen.

- Vi deltog i familieklassen, da vores søn holdt op med at komme til tiden til skolen og ikke fulgte med i timerne.  Og det påvirkede hans klassekammerater. Derfor har vi deltaget i familieklassen, fortæller Paninnguaq Johnsen.

Familien Johnsen har deltaget i familieklassen i seks uger, hvor de blev undervist 12 gange i løbet af de uger. Det virkede godt for sønnen efter de har gennemført familieklassen.

- Nu kommer han til tiden eller før timen starter. Han følger godt med. Og læren er holdt op med at ringe til os og opfordre os til at snakke med ham.

Mange fordele

Familieklasselærerinden Astrid Jensen har erfaret, at familieklassen virker godt for familien, klassen og især for barnet.

- Der er mange børn, der har brug for opbakning i deres opvækst. De bliver mere opmærksomme, når barnet har været sammen med deres forældre i familieklassen, siger Astrid Jensen.

Og det er ikke kun det, der blev forbedret. Paninnguaq Johnsens søn har lært at tage mere ansvar.

- Han har taget mere ansvar hjemme hos os og er mere motiveret til sine pligter. Jeg lytter også mere til ham som mor og er mere tålmodig. Vores søn får nu mere dækket sine behov for opmærksomhed og vi har mere tid til ham. Det har hjulet os meget, også fordi han viser mere respekt hjemme hos os fortæller hun.

Mange har sagt nej til familieklassen

I skoleåret 2018/2019 i Qeqqata Kommunia blev 38 familier indstillet til familieklassen, mens 24 familier har sagt nej eller stoppet. Arbejdet for forældrene har været blandt andet forhindringen.

Ifølge Inatsisartutlov har forældrene ansvaret for, at barnet opfylder undervisningspligten og må ikke lægge hindringer i vejen for.

Paninnguaq Johnsen vil opmuntre familier til at deltage i familieklassen.

- Jeg håber, at flere forældre vil deltage. Det hjælper meget og man fortryder det ikke.

Siden man indførte familieklasser i folkeskolerne i Qeqqata Kommunia fra skoleåret 2019-2017 har man gennemfært familieklasser med 72 deltagende elever og deres forældre.