airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sisimiut svømmebad åbner ikke i år

Den lokale berømte svømmebad åbner ikke i år på grund af nedslidt udstyr
20. maj 2020

Det er ikke forsvarligt at holde svømmebadet åbent i nuværende tilstand. I foråret 2019 blev det meldt ud, at den nye Svømmehal i fjeld i Sisimiut ikke bliver realiseret. Som følge deraf har kommunen derfor fået tilkaldt en svømmebads kyndig fra Danmark i efteråret 2019 for at få vurderet den efterhånden gamle svømmebads tilstand. Kommunen fik desværre ved tilstandsrapporten konstateret at al teknisk udstyr er nedslidt og skal skiftes ud og at de ikke længere er lovlige. Endvidere er tilhørende hus som er blevet renoveringsmoden, jf. Bygningsmyndigheden, skal der bygges et helt nyt hus, før det bliver tilladt.

Med disse i betragtning og med det økonomiske konsekvenser det vil have, er det ikke muligt at få svømmebadet renoveret i år, og må hermed meddele at svømmebadet ikke vil blive åbnet i de tre måneder. Qeqqata Kommunia er i gang med at undersøge mulighederne for nye svømmebads- og svømmehalsprojekter i Sisimiut og Maniitsoq.