Aktion Verdensmål tager afsæt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Disse har skabt rammen for alle 1300 folkeskoleelever i Qeqqata Kommunias arbejde under skolernes temauge i uge 41. Formålet er at skabe et mere kreativt læringsmiljø og sætte samarbejdet imellem elever i fokus. Forhåbningen med arbejdet er, at det er med til at hjælpe børnene blive mere bevidste verdensborgere, og at de får en større forståelse for bæredygtig udvikling.
Rundt i klasserne blev der arbejdet med verdensmålene på forskellig vis, og udfaldet fra den forløbne uges fordybelse var meget imponerende.
Grundet Covid-19 restriktioner måtte fremvisninger og fremlæggelser af projekterne foregå i de enkelte klasser, hvor eleverne blandt andet brugte deres iPads til at fremvise deres projekter. Her havde nogle af eleverne også indtalt deres fremlæggelser på iPads, således at præsentationen altid var tilgængelig.
De mindre klasser havde blandt andet brugt ugen på at arbejde med invasive og truede grønlandske dyrearter og diskuteret de enkelte verdensmåls betydning som de samlede i logbøger og opsatte på videns-vægge.
De ældre klasser arbejdede med projekter, der kunne skabe en mere bæredygtig by. Projekterne havde eleverne selv bygget modeller til og tegnet på deres iPads.
Her blev der blandt andet forslået projekter såsom en moderne fortolkning af Brættet i Sisimiut med dertilhørende app, en klimavenlig restaurant hvortil der var lavet udkast til menukort og indretning samt skønhedssalon udstyret med massagerum og spa.
Skolerne har virkelig demonstreret, at der er gode grunde til at være stolte af de unge i byen. De havde mange gode og visionære ideer, der var brugbare og gennemtænkte.
Qeqqata Kommunia har nogle meget indsigtsfulde og innovative unge. Dem kan man kun være stolte af!