airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Udstilling af billeder i Sisimiut omhandlende corona

Qeqqata Kommunia, har i samarbejde med Arnajaraq Støvlbæk og Taseralik, arrangeret en udstilling med titlen ”Goroona”.
2. november 2020

En af de store projekter i Qeqqata Kommunia ”Inuunerissaarneq – Det gode liv”, handler om Social trivsel, hvor legemlig, sjæleligt og socialt velvære indgår. Derfor har Qeqqata Kommunia, i samarbejde med Arnajaraq Støvlbæk og Taseralik, arrangeret en udstilling med titlen ”Goroona”.

Borgere kunne indsende deres personlige oplevelser af verdenssituationen da coronavirussen opstod, i form af fotografier, malerier og tegninger. Udstillingen blev lanceret torsdag d. 29. oktober i Taseralik, og kan ses frem til 31. december 2020.

Til ferniseringen holdte kommunaldirektøren Juliane Henningsen en tale, hvor hun blandt andet udtalte:

”Kunst kan påvirke den mentale sundhed. Alle vil særligt huske året 2020, hvor coronavirussens udbredelse i verdenen har påvirket vores liv. I foråret har vi, i alle hverdage, fulgt med i begivenhederne der har ændret vores liv og følelser både individuelt og samfundsmæssigt. Dette kan vi bl.a. se gennem udstillingen. Under disse unikke situationer kan vi gennem udstillingen se hvilken oplevelser man har været igennem, hvilke tanker man har haft og den nytænkning der er opstået. Tak til dem der har fremsendt billeder og illustrationer.”
Arrangementet er igangsat som følge af projektet ”Inuunerissaarnq - Det gode liv”, som politikkerne har afsat midler til for at forbedre livskvaliteten blandt alle borgergrupper. Projektet har 7 delprojekter, der spænder fra barndommen til alderdommen.


For yderligere information kontakt:

Inga Olsen, projektkonsulent i Qeqqata Kommunia
ingo@qeqqata.gl, +299 86 73 20

Juliane Henningsen, Kommunaldirektør i Qeqqata Kommunia
juhe@qeqqata.gl, +299 86 73 01

Arnajaraq Støvlbæk, Koordinator og designer
mail@arnajaraq.gl, +299 52 25 95