airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qeqqata Kommunia vil bekæmpe unges hashmisbrug

I indsatsen mod hashmisbrug blandt børn og unge i Qeqqata Kommunia, har Qeqqata Kommunia afholdt kurser i uge 47 og 48 i henholdsvis Sisimiut og Maniitsoq, hvor fokus var at lære at skabe konstruktive samtaleteknikker der kunne bruges i snakken med unge der har et hashmisbrug. Her blev der også lagt vægt på, hvorledes forældrene kunne inddrages i samtalen.
21. december 2020

Formålet med kurset var at kvalificere medarbejdere og de tværfaglige samarbejdsgrupper, der arbejder med unge, forældre og familier i kommunen. Målgruppen for kurset var sagsbehandlere og nøglepersoner fra kommunen, der til dagligt arbejder med unge og forældre, samt de underliggende institutioner heraf; bygdemedarbejdere, Sundhedscentre, Kriminalforsorgen og misbrugsbehandlere.

Amalie Kleist, som er sagsbehandler i Området for Velfærd, fortæller om hendes oplevelse med kurset: ”Jeg føler, at jeg er blevet mere forberedt og har fået redskaber til, hvordan jeg skal interagerer med børn og unge med et hashmisbrug. Førhen var jeg ikke ligeså bevidst om, hvordan man kunne føre en konstruktive samtale med de unge. Det er dejligt at have fået redskaber til dette samt, at man nu er opmærksom på, hvad man skal være forsigtig med”.

Mette Scharling Laursen, som er Konsulent hos Qeqqani MISI i Maniitsoq, fandt kurset meget inspirerende, ”Kurset om ”unge med hashmisbrug” var et virkelig inspirerende kursus, og jeg har taget flere forskellige redskaber med mig hjem derfra. Især de konkrete samtaleteknikker og metoder, synes jeg var interessante og brugbare. Jeg kan sagtens se, at de kan bruges i mit daglige arbejde i Qeqqani MISI. Derudover fik vi et godt kendskab til, hvad hash er for et stof samt en forståelse af, hvordan det påvirker både kroppen og sindet.”

For Borgmester Malik Berthelsen, var kurset en del af flere løbende tiltag, der er med til at forbedre sundheden i kommunen. ”Sundhed og forebyggelse er et fælles ansvar, der kræver samarbejde, så vi kan løfte i flok. Dette tiltag fokuserer på forebyggelse og støtte for at reducere kriminalitet og misbrug af hash, ved at løfte det tværfaglige samarbejde med andre myndigheder i kommunen”.

Arbejdsgruppen for Qeqqata Kommunias projekt ”Inuunerissaarneq – Det gode liv”, der arbejder med ”Tidlig indsats”, har gennemført kurserne i samarbejde med indehaver og leder i Komphash fra Roskilde, Christopher Schmitz.

 

For yderligere information kontakt:

Amalie Kleist, sagsbehandler
Tlf. +299 86 74 37, e-mail amkl@qeqqata.gl

Sofie Jessen, Udviklingschef i Maniitsoq
Tlf. + 299 81 78 49, e-mail soje@qeqqata.gl