airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Røgfri kommune

For at reducere synlighed af rygning over for børn i vores kommune udgiver vi dermed en plakat med ordlyden, ”Skal vi videreføre dette til vores efterkommere?”.
9. juni 2021

Skal vi videreføre dette til vores efterkommere? 

Jeg er glad for, at en undersøgelse konstaterer, at flertallet af elever i ældstetrinnet ikke ryger. Alligevel synes jeg det er meget bekymrende, at antallet af rygere blandt 7.-8. klasse stiger fra 5 % til 30 % når de overgår til 9.-10. klasse, og især at 62 % af personer i alderen 15-24 år ryger dagligt. Jeg synes det er ærgerligt, at man nærmest anser det som normalt og acceptabelt, at teenagere i den alder starter med at ryge. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg bliver ked af det, når jeg ser teenagere, der er begyndt at ryge. Det er sørgeligt, at kroppene til vores kæreste og mest værdifulde bliver nedbrudt af tobakken.


For at reducere synlighed af rygning over for børn i vores kommune udgiver vi dermed en plakat med ordlyden, ”Skal vi videreføre dette til vores efterkommere?”.
Målsætningen er, at vi som forældre skal være rollemodeller, ved at have en god og sund livsstil, og overveje hvordan vi kan forebygge rygning blandt vores børn. Jeg håber, at vi i fællesskab vil opnå at blive den kommune med færrest antal rygere, hvor vi ikke kun tænker på vores eget helbred, men også vægter vores børns helbred. Forestil jer følelsen af stolthed, hvis vi bliver kendt i Grønland som kommunen med færrest antal rygere. Jeg inviterer jer venligst til et samarbejde om at opnå dette.

Malik Berthelsen, Borgmester.